O HND-u > Zaključci novinarskog vijeća časti > Zaključci 11. sjednice Novinarskog vijeća časti, održane 12. svibnja 2016.

Mihaela Čikeš vs Karmen Šore

Mihaela Čikeš vs Karmen Šore

 

Zahtjev Mihaele Čikeš za pokretanje postupka protiv Karmen Šore, autorice priloga u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ emitiranog 18. veljače 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=8KUDxScS6oE

U raspravi i odlučivanju nisu sudjelovali oni članovi Novinarskog vijeća časti koji bi bili u sukobu interesa.

Karmen Šore nije članica HND-a.

 

 

Zaključak

Novinarsko vijeće časti jednoglasno zaključuje da prijava nije osnovana jer obitelj Čikeš u prilogu nije spomenuta, a glavna tema teksta bila je neujednačena zakonska regulativa o teleoperatorskim stanicama, a ne obitelj Čikeš.

 

Obrazloženje:  Na zahtjev Mihaele Čikeš za pokretanje postupka protiv Karmen Šore autorice priloga o postavljanju mobilne telefonije (baznih stanica),  objavljenoga u HTV-ovoj emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ 18. veljače 2016., u kojem se, kako u svojoj prijavi tvrdi Mihaela Čikeš, “nepotpuno, neobjektivno, populistički i senzacionalistički  prikazuje događaj u kojem je glavni sudionik, ujedno i oštećenik, njezina obitelj“-Vijeće časti je zatražilo i dobilo novinarkino očitovanje. Budući da se u spomenutom novinarskom prilogu ime obitelji Čikeš nigdje ne spominje, što je potvrđeno i novinarkinim očitovanjem, kolegica Karmen Šore nije, na izravan način, ni mogla oštetiti obitelj Čikeš.