Aktualno

Aktualno - in memoriam

Preminuo novinar, urednik i muzejski djelatnik Fernando Soprano

Novinar i muzejski djelatnik Fernando Soprano umro je u šezdeset devetoj godini života. Bio je jedan od novinara kultnoga riječkoga omladinskog magazina Val, potom Vjesnika pa glavni urednik Studija i dugogodišnji novinar riječkog Novog lista.

24.12.2021.

Preminula varaždinska novinarka Dunja Benković

Ugledna i novinarskim stilom prepoznatljiva varaždinska novinarka Dunja Benković podlegla je posljedicama Covida 19. Dunjin je glas iz radijskog etera pratio Varaždince tijekom dva desetljeća. Na nedavno ugaslom Radio Varaždinu, Dunja Benković je 15 godina radila kao novinarka, urednica i voditeljica brojnih radijskih emisija, javlja Jutarnji list. 

02.12.2021.

Umro novinar i urednik Savan Tomašević

Umro je novinar i urednik Savan Tomašević. Rođen je 1950. godine, a cijelo djetinjstvo, školovanje i radni vijek proveo je u Zagrebu na Peščenici. Bio je dugogodišnji novinar agencije Tanjug, a kasnije je bio slobodni novinar te surađivao u Glasu antifašista i u Hrvatskom umirovljeničkom listu, glasilu Matice umirovljenika Hrvatske, gdje je nekoliko godina bio pomoćnik, a onda i glavni urednik lista.

02.12.2021.

Umro ugledni bosanskohercegovački novinar Zija Dizdarević

Ugledni bosanskohercegovački novinar i publicist Zija Dizdarević preminuo je u nedjelju u Sarajevu u 75. godini života, potvrdili su iz njegove obitelji. Dizdarević se novinarstvom bavio više od pedeset godina, gotovo do zadnjeg dana života.

14.11.2021.

Preminuo novinar Slaviša Lekić

Novinar i producent, autor istraživačkih serijala Slaviša Lekić, nekadašnji predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i oštar kritičar vlasti, preminuo je u Beogradu poslije duge i teške bolesti, objavili su u četvrtak beogradski mediji.

10.11.2021.

Umrla Adriana Tomašić, novinarka i urednica Radio Dubrovnika

Dugogodišnja novinarka i urednica Radio Dubrovnika Adriana Tomašić umrla je u 61. godini života, izvijestili su u utorak s Radio Dubrovnika i istaknuli njezin nemjerljiv njezin doprinos Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju.

02.11.2021.

Preminuo nekadašnji ravnatelj HRT-a Josip Gobac

U 90. godini preminuo je dugogodišnji djelatnik HRT-a Josip Gobac. Bio je jedan od osnivača  Moslavačkog lista, pokretač Školske televizije na ondašnjoj Televiziji Zagreb, te umirovljeni direktor Hrvatske radiotelevizije. Autor je brojnih filmova koji prikazuju bogatu baštinu Moslavine i Hrvatske.

21.10.2021.

Preminuo veliki hrvatski pisac Ivo Štivičić

Poznati dramaturg, scenarist i jedno vrijeme novinar Ivo Štivičić preminuo je u 86. godini nakon duge i teške bolesti.  Napisao je scenarije za dva dugometražna filma, "Dvostruki obruč" iz 1963. i "Horvatov izbor" iz 1985. godine. Autor je prve hrvatske dramske serije kultne "Kuda idu divlje svinje" snimljene 1971. godine.

 

15.10.2021.

Umro novinar i urednik Slavko Milas

U osamdesetoj godini života umro je Slavko Milas, dugogodišnji glavni urednik Radio Osijeka, novinar, sportski i javni djelatnik. Svojim je radom i utjecajem oblikovao i povijest Radio Osijeka: među najzaslužnijima je za proširenje programa od lokalnog trosatnog emitiranja do regionalnog dvadesetčetvrerosatnog osamdesetih godina prošlog stoljeća.

12.10.2021.

Umro novinar Aleksandar Veljić

U osamdeset drugoj godini života Zagrebu je umro novinar Aleksandar Veljić. Njegovu novinarsku karijeru obilježio je rad u Plavom Vjesniku i Studiju. Novinarstvom se počeo baviti u Karlovačkom tjedniku te je nešto kasnije radio i u listu Končarevac.

11.10.2021.