Iz medija

Šteta je da vam promakne istup ministrice kulture koja objašnjava medijima čime bi se oni trebali baviti

01.02.2020.
Link na članak

Da mediji nisu razotkrivali sve te maštovite mutne, prijevarne i neznalački obavljene postupke i poslove, sva bi nevinašca i sad sjedila u Banskim dvorima i na kojekakvim drugim pozicijama u vlasti i po volji raspolagali milijardama javnog novca i glavnim kadrovskim pozicijama u sustavu koje se, kao pod normalno, ovdje dijele po principu političke podobnosti.

Oštru lekciju novinarima održala je svojim mekim glasom ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, kojoj su na brizi i mediji, premda novinari to u ove tri godine nisu mogli primijetiti. Pred kamerama televizije N1, poručila je svima nama koji radimo u medijskoj branši kako ”moramo prihvatiti” da je naša glavna obaveza informirati o tome što vlast radi za građane. A mi, umjesto toga, trčimo za skandalima i nedopustivo lijepimo ”etikete na cjelinu zbog pojedinih slučajeva”.

Novinari se natječu ”tko će pronaći neku aferu, tko će nešto negativno prikazati” i tako stvaraju ”kakofoniju u kojoj je teško iskomunicirati ono što se radi za dobro građana”, kazala je ministrica, da bi s neskriveno posprdnim prizvukom zaključila kako ”nije grijeh da mediji pišu i o pozitivnim stvarima”.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.