Iz medija

Slovenci: Pater Tolj je u ime hrvatske vlade htio spriječiti priču o špijunu

08.04.2019.
Link na članak

SLOVENSKI POP TV i 24ur.com su objavili kako je u ime hrvatske vlade objavu o hrvatskom špijunu i arbitraži pokušao spriječiti pater Ivan Tolj, prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj.

"Kako je predsjednik Uprave Večernjeg lista i 24sata znao da namjeravamo objaviti priču o hrvatskoj obavještajnoj službi, zagonetka je, ali pokazuje jednu činjenicu. Da će priča o hrvatskoj obavještajnoj službi biti objavljena, znao je vrlo mali krug ljudi i samo dva novinara na POP TV-u. Hrvatska strana je to mogla doznati jedino prikrivenim djelovanjem i praćenjem stranih novinara", piše 24ur.com dodajući kako je važan motiv hrvatske strane.

"Zašto bi uopće tražili nekoga tko može utjecati na slovenske medije, pokušali ih podmititi, ako Hrvatska ne prisluškuje slovenske diplomate i zašto je uopće prvi poriv bio da se objava zaustavi ako je zaista priča neistinita?" pitaju se Slovenci.

"Vlada pita možete li to riješiti. Isplatit će vam se", govori navodno Ivan Tolj direktoru jedne multinacionalne kompanije za kojega je smatrao da ima utjecaj na POP TV.

Kako taj direktor nije imao pojma o čemu se radi, osoba za koju Slovenci tvrde da je Tolj objašnjava: "Pokušavaju otvoriti jednu staru stvar o našoj obavještajnoj službi i zamolili su me da Vas nazovem i da to riješim. To je stara stvar, iz 2015., između Slovenije i Hrvatske, o Piranu. Hrvatska je vlada odlučila ne prihvatiti arbitražu zbog korupcije. A sada POP TV želi otvoriti priču o tome..."

 

Više možete pročitati ovdje.