Iz medija

'Radman je pogriješio, Vidović Krišto treba vratiti na posao'

23.01.2015.
Link na članak

Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), nakon što ga je jučer Ivan Zvonimir Čičak, čelnik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO), prozvao zbog nereagiranja u slučaju novinarke HRT-a Karoline Vidović Krišto, koja je dobila otkaz nakon interne prepiske s Goranom Radmanom, glavnim ravnateljem HRT-a, pojasnio je zašto se krovna novinarska udruga nije oglasila
Za tim nije bilo potrebe jer se oglasila naša podružnica na Prisavlju. Podržavamo i stojimo iza svega onoga što su oni napisali u priopćenju. Riječ je o neopravdanom otkazu te ne možete zabraniti ljudima da daju izjave za druge medije. Radman je odluku donio ishitreno i čini mi se da je jedini razlog za njeno donošenje bila činjenica da je u korespondenciji spomenuta njegova prošlost', kazao je Duka.

Upitan smatra li, kao i ogranak HND-a HRT-a, da bi Vidović Krišto trebalo blaže kazniti, što je također bila jedna od zamjerki HHO-a, Duka dodaje kako novinarku treba vratiti na posao i da bi opomena bila sasvim dovoljna kazna.

V. B.