Iz medija

Pupovac se, ne izmišljamo, u intervjuu pohvalio kako on i Plenković uređuju program HTV-a

26.04.2022.
Link na članak

Javnu radio-televiziju, za koju jedno kućanstvo godišnje uplati 960 kuna očito ne uređuju njeni glavni urednici, već o sadržaju programa glavnu riječ ima glavom i bradom premijer Andrej Plenković. Koji se, recimo, nakon novinarskog prosvjeda 2019. godine šokirano čudio i govorio kako on ne vidi nikakav problem s novinarstvom u Hrvatskoj. 

Ne treba biti posebno pronicljiv, niti posebno informiran da se zaključi kako se program javne televizije, financiran mjesečno i obilno od strane svakog kućanstva u Hrvatskoj, uređuje u uskom krugu ključnih persona vladajuće stranke. HTV je, dakle, HDZ-ova televizija i to je potpuno razvidno već godinama, gotovo da nema potrebe podsjećati na svu silu primjera koji govore o tome.

Dosta je, možda, tek podsjetiti na sudsku kalvariju koju godinama trpi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko nakon što je na Prisavlju dobio protuzakonit otkaz, ili na prijetnju istim, dakle, otkazom, komentatoru HRT-a jer je u emisiji HRT-a komentirao postupke tadašnjeg koalicijskog partnera Andreja Plenkovića, HNS-a.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.