Ogranak HND-a Sisačko-moslavačke županije: Dodjela godišnjih novinarskih nagrada

Ogranak HND-a Sisačko-moslavačke županije dodijelit će godišnje nagrade autoru najbolje novinske fotografije, nagradu za tiskano novinarstvo, odnosno televizijsko i radijsko novinarstvo, nagradu za najbolji televizijski i snimateljski rad te nagradu za najbolji tekst objavljen na portalu.

Kandidiranje nije ograničeno isključivo na članove ogranka HND-a,kandidirati mogu i kolege koji nisu u strukovnoj udruzi. Broj kandidiranih po redakcijama nije ograničen,ali autor pojedinačno može kandidirati samo jedan autorski uradak.

Dodjela nagrada za radove koji se odnose na objavljene, odnosno emitirane priloge u 2017. godini, bit će upriličena na tradicionalnom Novinarskom balu.

Imenovana je i komisija za odabir radova:

- novinska fotografija: Zdravko Strižić, Karmen Valenta
- televizijski snimateljski rad: Matea Srebačić, Antun Petračić
- televizijsko novinarstvo: Matea Srebačić, Antun Petračić
- radijsko novinarstvo: Danijel Prerad, Igor Ahmetović
- tiskano novinarstvo: Vladimir Pajtlar , Igor Ahmetović
- tekst objavljen na portalu: Zdravko Strižić , Karmen Valenta

Rok za predaju radova je 30. siječanj 2018., a predaju se na recepciji Quirinus radija, Sisak, A. Starčevića 46, s naznakom „Za nagradu Ogranka HND-a SMŽ“ ili se s istom naznakom i na istu adresu pošalju poštom.

Uz rad navesti ime autora, naziv redakcije i datum objave/emitiranja. Imenovana komisija radove će pregledati do 05. veljače 2018.

Odlukom Izvršnog odbora ogranka od 2016. godine nagrada za najbolju fotografiju nosi ime kolege Miroslava Mimija Kiša, tako da je puni naziv nagrade: Zlatno pero za najbolju fotografiju „Miroslav Mimi Kiš“.

Nagradu „Zlatno pero“ i ove godine osigurava Metalna galanterija „Vrbanus“.

Novinarski bal će se održati u petak, 09. veljače 2018. godine s početkom u 20,00 sati u Hotelu „Panonija“ u Sisku.

Redakcije do 30. siječnja 2018. trebaju predsjednici ogranka dostaviti broj osoba koje će sudjelovati na Novinarskom balu i informirati jeli netko od nazočnih ima rođendan na datum održavanja bala

Redakcije se mole da dostave i podatke o članovima ili redakciji koji(e) obilježavaju 20, 25, 30, 35, 40 ,45 i 50 ili više godina rada kao(medij) novinari, fotoreporteri ili snimatelji, te da uz podatke pošalju i kratki životopis.

Na Novinarski bal su pozvani svi kolege iz svih redakcija, bez obzira na članstvo u HND-u.

Predsjednica HND SMŽ

Karmen Valenta