Iz medija

Nakon prijetnje Kosovara, HRT odmah reagirao, ali od albanske zastupnice ni traga…

09.10.2019.
Link na članak

Piše: Ante Pavić

 

Na Hrvatskoj radioteleviziji nisu časili ni časa. Isti tren nakon što su dobili po ušima zbog greške u nedjeljnom podnevnom Dnevniku HTV-a, kad su vijest o izborima na Kosovu ilustrirali zastavom Republike Srbije, i nakon što se vodstvo HRT-a u ponedjeljak duboko sagnulo pred kosovskim veleposlanikom u Zagrebu Gezimom Kasapolijem, HRT je reagirao isti tren i dogovorio televizijsko gostovanje Ermine Lekaj Prljaskaj.

Riječ je o saborskoj zastupnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, koja je žustro ustala na svom profilu na Facebooku nakon što je, zajedno s Kasapolijem, bila na sastanku s glavnim ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem i njegovim podčinjenima.  

Ogorčeni gafom prisavskih urednika, veleposlanik Kasapoli i zastupnica Lekaj Prljaskaj došli su osobno u prisavsku TV-kuću da bi Bačiću i njegovoj ekipi iznijeli niz zahtjeva: da se HRT javno ispriča veleposlanstvu Republike Kosova, da HRT pokrene stegovni postupak protiv trojice djelatnika koji su napravili propust, da ekipa HRT-a posjeti Kosovo i snimi dokumentarno-edukativnu emisiju o toj zemlji, da izravan izvor informacija o situaciju na Kosovu bude isključivo Radiotelevizija Kosova, kao i da HRT kao goste u informativno-politički program pozove veleposlanika i spomenutu saborsku zastupnicu.

Rečeno – gotovo učinjeno. Kako doznaje Forum.tm, Ermina Lekaj Prljaskaj već je u utorak ujutro imala gostovati uživo u emisiji "Studio 4", u 8 sati i 30 minuta, odmah nakon Ante Nazora, ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, i prigodničarskih govorancija u čast Dana neovisnosti. O tome svjedoči raspored događanja za utorak, 8. listopada, u HTV-ovu sustavu iNews, koji Forum.tm ima u posjedu. Vjerni HTV-ovi gledatelji nisu je, međutim, na svojim malim ekranima uspjeli ugledati.

Cijeli tekst možete pročitati na forum.tm.