Iz medija

Mislav Stipić prozvan zbog seksualnog uznemiravanja, on optužbe demantira, ravnatelj HRT-a mu vjeruje

01.02.2021.
Link na članak

Vrh HRT-a trese seksualna afera, Nacionalu službeno potvrdili autentičnost brojnih teških optužbi protiv jednog od ravnatelja te kuće. Nacional objavljuje ispovijest novinarke koja je prijavila seksualno uznemiravanje te optužila urednice za neprimjeren odnos prema trudnim novinarkama i majkama male djece. Ravnatelj Kazimir Bačić službeno odgovorio Nacionalu da su optužbe neosnovane, ali novinarku koja mu se požalila do danas nije informirao da je istraga provedena niti kakav joj je bio ishod. 

Vodstvo HRT-a trese neugodna seksualna afera jer se suočava s ozbiljnim optužbama da je osoba u samom vrhu upravljačke strukture upletena u slučaj ozbiljnog seksualnog uznemiravanja, a jedna od tih optužbi ide i tako daleko da se tvrdi da omogućava napredak na poslu i bolju plaću novinarkama koje s njime pristaju na seks. Na to je rukovodstvo kuće upozorila jedna djelatnica HRT-a, požalivši se da je imala upravo takvo iskustvo. Uz to, vodstvo HRT-a upozoreno je također da unutar te kuće postoje pojedinci na uredničkim pozicijama koji se neprimjereno odnose prema trudnim novinarkama i majkama male djece, čime se također u drugoj sferi ozbiljno krše ženska ljudska prava.

Kazimir Bačić preko odjela Komunikacija HRT-a službeno je Nacionalu priznao da se vodstvo HRT-a suočava s tom aferom, u službenom priopćenju praktički se potvrđuje autentičnost optužbi i cijelog slučaja. No u priopćenju za Nacional službeno se tvrdi da su te teške optužbe neosnovane. Na izravan upit upućen Kazimiru Bačiću vezano uz taj slučaj iz Komunikacija HRT-a su odgovorili:

‘’Hrvatska radiotelevizija ne tolerira neprimjereno ponašanje i na sve prijavljene slučajeve adekvatno reagira. Pritužbe o kojima govorite pomno su istražene te je utvrđeno da iste nisu osnovane.’’

 

Cijeli tekst možete pročitati na nacional.hr.