Iz medija

Milijan Brkić tvrdio da mu je satirični tekst nanio strašne duševne boli i tražio velik novac kao odštetu. Izgubio je

18.01.2022.
Link na članak

Bivši potpredsjednik Sabora Milijan Brkić pokušao je na sudu dokazati da mora dobiti odštetu zbog satirične kolumne Ante Tomića. U pitanju je jedan od tekstova iz cijele serije objavljenih o navodnoj umiješanosti gospodina Brkića u aferu s elitnom prostitucijom. Do sada je već u više navrata dokazao na sudu da su ga novinarski uratci o toj tematici povrijedili, odnosno da su mu nanijeli duševne boli, budući da službeno nije imao nikakve veze s tom aferom.

Ovom tužbom tražio je 40 tisuća kuna naknade zbog boli koju mu je nanio Tomićev satirični osvrt u Jutarnjem listu upravo o aferi s elitnom prostitucijom, te nestankom tužiteljskog spisa o njezinom istraživanju. Tomić je po svojoj satiri odavno poznat, no Brkić je tvrdio da ga je komentator namjerno oklevetao.

Tomićev tekst objavljen je u listopadu 2018. pod naslovom “Iskreno, ja ne dijelim zgranutost javnosti oko prostitucije. A u cijeloj priči Brkić je napravio jednu vrlo džentlmensku gestu”.

Prema tužbi Brkića je posebno zasmetao ovaj dio: “Kad pogledate kakvi su dragocjeni papiri u povijesti netragom nestali, zašto se čudite da je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske izgubilo policijske dokumente da je Milijan Brkić prostitutkama dojavljivao kako ih policija prati?”, te “Mala znaš ko zove? Šapće Brkić povjerljivo”…”Slušaj, nije zajebancija”, prekida je Brkić nestrpljivo. “Pod obradom si.”… “Policija provodi izvide i radnje, glupačo jedna!”, sikće Brkić iznervirano. “Pod mjerama si, kozo”.

Još ga je povrijedilo i ovo: “Dopuštam mogućnost da je Hasanbegović u nekakvom luksuznom kupleraju s tri Michelinove zvjezdice kušao tjelesne draži neusporedno rafiniranijih dama i vještijih ljubavnica, u svakom slučaju većih profesionalki od ovih Brkićevih, ali za nevesele hrvatske ekonomske prilike dvije stotine eura, ili hiljadu i po kuna, baš nije beznačajan novac”. Tomić na kraju zaključuje: “Koliko god je inače nesimpatičan, kad je nazvao prostitutku da je spasi od policijskog progona, Milijan Brkić je zapravo napravio džentlmensku gestu”.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.