Iz medija

MIKKO SALO Finski stručnjak na FPZG-u objasnio važnost provjere činjenica i medijske pismenosti

12.04.2019.
Link na članak

GLOBAL 

Predavanje pod nazivom “A matter of fact! The importance of quality journalism, fact checking, gate keeping and media literacy“ održalo se na FPZG-u u sklopu obilježavanja Dana medijske pismenosti, a organizirala ga je Agencija za elektroničke medije u suradnji s finskim veleposlanstvom

 

“Moramo poticati ljude da razvijaju kritičko mišljenje te da žele i zahtijevaju točne i provjerene informacije”, istaknuo je Mikko Salo na predavanju koje je održao danas na Fakultetu političkih znanosti. Salo je jedan od suosnivača finskog Faktabaari, platforme za provjeru točnosti informacija dostupih u javnom diskursu.

Predavanje pod nazivom “A matter of fact! The importance of quality journalism, fact checking, gate keeping and media literacy” održalo se u sklopu obilježavanja Dana medijske pismenosti, a organizirala ga je Agencija za elektroničke medije u suradnji s finskim veleposlanstvom.

Uvodnu riječ na predavanju imala je Virpi Turunen, zamjenica veleposlanika Finske u Hrvatskoj, koja je u skladu s temom predavanja poručila kako svi uvijek moramo provjeravati činjenice. Sve prisutne pozdravio je i dekan FPZG-a, prof.dr.sc. Zoran Kurelić, koji se zahvalio finskom veleposlanstvu i Agenciji za elektroničke medije što su omogućili održavanje ovog predavanja.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.