Iz medija

"Ljudi su izgubili osjećaj da za njih postoji pravda, a paralelno vide lopovluk"

04.02.2020.
Link na članak

U Newsroomu N1 gostovala je Danka Derifaj, novinarka RTL-a i potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva. Komentirala je efekte slučaja APN, pitanje političke odgovornosti te kakav utjecaj na društvo ostavljaju brojne afere.

Derifaj se osvrnula na odjek priče o APN-u, odnosno slučaja u kojem je direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama HDZ-ov Krešimir Žunić lani kupio stan iz  APN-ova programa društveno poticane stanogradnje. U javnosti je posebno snažno odjeknulo njegovo obrazloženje "Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana”.

"Obraloženje Žunića je vrlo specifično i vrlo otvoreno. Rekao je ono što je javna tajna, da dužnosnici sebi godinama priskrbljuju nekretnine i osobne interese. Još uvijek čekam razvoj situacije. Smjena nije dovoljna, mene zanima što će se dogoditi poslije, hoće li se dogoditi da neće biti sankcija i da će mu taj stan ostati? Zanima me na koji način će Državno odvjetništvo provesti ovaj proces, ovo je važno ako se želi poslati poruka da u ovoj državi postoji vladavina prava", smatra Derifaj i podsjeća kako su mediji u svim aferama s ministrima iznudili smjene, te da u samom startu ni ne postoji svijest o političkoj odgovornosti kod onih kod kojih bi trebala biti.

Više možete pogledati i pročitati na hr.n1info.com