Iz medija

Krešimir Antolić: 'Povući ću tužbu ako se Nik Titanik ispriča.' Nik Titanik: 'Isprika nije opcija'

07.11.2023.
Link na članak

Premdet postupka je umjetnička forma izražavanja i doista bi bila kriva poruka da se g. Plečko danas ispričao-kazala je odvjetnica Vanja Jurić. Krešimir Antolić tvrdi da ga je Nik Titranik u tri karikature namjerno oklevetao. - Moj klijent nema ništa osobno protiv privatnog tužitelja no u konkretnom slučaju isprika nije opcija s obzirom na to da se radi o temeljnoj slobodi govora izražavanja te bi se isprikom poslala pogrešna poruka- rekla je Vanja Jurić, odvjetnica Nika Titanika. 

Uz preduvjet da se optuženi ispriča može se spor riješiti mirnim putem, kazao je na Općinskom kaznenom sudu bivši čelnik Dinama Krešimir Antolić koji je kazneno prijavio Nikolu Plečka, alias Nik Titanik, da ga je svojim karikaturama i popratnim tekstom objavljenim u 24sata namjerno oklevetao te je sudu predložio da ga proglasi krivim i kazni s 180 dnevnih dohodaka i plaćanjem sudskih troškova tužitelja.

- Moj klijent nema ništa osobno protiv privatnog tužitelja no u konkretnom slučaju isprika nije opcija s obzirom na to da se radi o temeljnoj slobodi govora izražavanja te bi se isprikom poslala pogrešna poruka- rekla je Vanja Jurić, odvjetnica 
Nika Titanika. 

Suđenje se nastavlja 13. prosinca kada bi trebale svjedočiti Vlatka Peras i Iva Cigrovskij.  One bi iskaz trebala dati na okolnost kako se objava triju karikatura u 24sata, odnosno popratni tekst, odrazio na kredibilitet tužitelja, na okolnost posljedica prouzročenih kaznenim djelom, kako je to Krešimir Antolić shvatio i doživio i kako je povrijeđeno pravo njegove osobnosti- kazala je odvjetnica Krešimira Antolića Željka Pokupec. 

Cijeli tekst možete pročitati na 24sata.hr.