Iz medija

Hasanbegović osudio ustaške zločine, a cijeli slučaj nazvao političkom manipulacijom

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je da ustaški zločini predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda te "političkom manipulacijom" nazvao "selektivno korištenje periferne izjave izvađene iz konteksta" prije više od dvadeset godina iz njegovog mladenačkog i studentskog razdoblja.

11.02.2016.

Točka na U

Ekskluzivno donosimo: Zlatko Hasanbegović (na slici gore lijevo) fotografirao se s ustaškom kapom 1996. godine i u časopisu ‘Nezavisna Država Hrvatska’ pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima, te o ‘ujedinjenoj Domovini od Mure, Drave i Drine, pa do Jadranskog mora’

10.02.2016.

Redakcijsko vijeće Novog lista o cenzuri kolumne Sanje Modrić: Zahtijevamo preispitivanje odluke o imenovanju aktualnog glavnog urednika

fairpress.eu

Nakon što je predstavnik radnika u Nadzornom odboru Novog lista Damir Cupać istaknuo za Fairpress da se Sanja Modrić očitovala Redakcijskom vijeću zbog potpune cenzure njezine kolumne „Banana premijer“, dana 5. veljače, Redakcijsko vijeće Novog lista donijelo je zaključak o prigovorima kolumnistice Sanje Modrić.

08.02.2016.

Hoće li u medijskoj politici Hrvatska slijediti Mađarsku i Poljsku?

Udar na medije iz neprofitnog sektora koji se financiraju iz javnog novca, koji je kao prvi korak po ulasku u Ministarstvo kulture poduzeo ministar Zlatko Hasanbegović, mogao bi biti tek najava većih promjena u javnom medijskom sektoru. Slične slučajeve 'čvrste državne ruke' upravo imamo prigodu vidjeti u Mađarskoj i Poljskoj, ali njihov je 'uspjeh' dvojben. Kako za tportal govori mađarski član Europske stranke zelenih Peter Ungar, postoje mediji u njegovoj zemlji koji unatoč moći premijera Viktora Orbana ipak (još) zadržavaju slobodu i kritičnost prema vlasti.

07.02.2016.

Prihvaćena predstečajna nagodba za Glas Istre novine d.o.o

Trgovački sud u Pazinu zaključio je na ročištu u petak postupak sklapanja predstečajne nagodbe za tvrtku Glas Istre novine d.o.o. prema kojoj se ova tvrtka obvezuje podmiriti potraživanja ukupno 115 vjerovnika u ukupnom iznosu od 212 milijuna kuna.

07.02.2016.

Prvi LGBT radio u Srbiji počeo s emitiranjem programa

crol.hr

Postojećim portalima, magazinima i festivalima koji prate LGBT zajednicu u Srbiji početkom tjedna pridružio se i radio LGBT Srbija, jer, kako kaže koordinator projekta Aleksandar Stričević "to nije bilo dovoljno, naročito za pripadnike LGBTIQ populacije koji žive izvan velikih gradova i nemaju se gdje opustiti i komunicirati".

07.02.2016.

Zapaljena vozila slovenske Pop tv: Pojavila se teorija da je do napada došlo zbog izvještavanja o sastanku radikalnih islamista iz inozemstva

Za sada nepoznate osobe provalile su u ponedjeljak, 1. veljače o.g. u službena vozila slovenske televizije Pop. Neka su vozila tom prilikom i zapaljena, a u tijeku je kriminalistička obrada kako bi se utvrdilo tko stoji iza napada na navedenu medijsku kuću, izvijestili su mediji.

06.02.2016.

Kukavice, pucajte u prsa!

Zaista je bilo vrijeme da vidimo koliko je crn taj mrak, da se svi građani upoznaju s pravom prirodom politike koju predstavljaju Karamarko, Hasanbegović, Ilčić i njima slični. Bez suočavanja s tim mrakom teglili bismo se s njima još 20 godina. Ovako će taj mrak biti poražen, kaže izdavač portala Lupiga Ladislav Tomičić.

05.02.2016.

HDZ sprema smjenu uprave hine

Odluka će na koncu ovisiti o poziciji Mosta koalicijskog partnera HDZ-a koji ističe da se zalaže za stručnost i vrednovanje dobrih poslovnih rezultata.

 

05.02.2016.

Sud zabranio Paviću otuđenje ili opterećenje udjela u EPH

Visoki trgovački sud odredio je privremenu mjeru kojom se  tvrtki Com.Com Ninoslava Pavića zabranjuje svako otuđenje ili opterećenje poslovnog udjela u Europapress Holdingu (EPH), vodećoj novinsko-izdavačkoj kući u Hrvatskoj, objavljeno je u sudskom registru.

 

05.02.2016.