Iz medija

Lika u medijskom mraku

Nekoliko ličkih portala ovih je dana objavilo vijest da Županijski radio Gospić odlazi u stečaj, čime se nastavlja trend koji je posljednjih nekoliko godina prisutan u Lici.

19.12.2015.

Proslavili 600. broj Vukovarskih novina

Prvi je broj tiskan 30. svibnja 1992. u Zagrebu, u vrijeme progonstva Vukovaraca i okupacije Vukovara.

19.12.2015.

NOVINAR PA TEK ONDA RADNIK

ZAREZ Računica u kojoj (duplo) manji broj novinara radi više, dok istovremeno imaju manja primanja te manje vremena za obradu priče, ne može dovesti do boljeg novinarstva. U takvim okolnostima ne možemo krivnju za stanje u medijima prebaciti na manjak integriteta novinara niti se protiv toga boriti jačanjem profesionalnih standarda.

18.12.2015.

Danski novinar napadnut od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju: Situacija je grozna

Danski novinar Nagieb Khaja napadnut je 2. prosinca o.g. od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju. Iako je pokazao svoju press iskaznicu, policija ga je srušila na pod te ga je počela udarati.

17.12.2015.

Odvjetništvo podignulo optužnice: Prijetili svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića

Kako doznaje Index, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnice za prijetnje svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića. Naime, optužnica tereti Željka Šafara i Alena Horvata da su zastrašivali svjedoka Franju Požgaja.

17.12.2015.

RH gora od Srbije po klijentelizmu u medijima

Indeks klijentelizma pokazao da Hrvatska među šest zemalja regije prednjači po dobiti javnih medija ali i po broju nezaposlenih novinara, a zamjera se izražen monopol.

16.12.2015.

Besplatna večera

Veliko istraživanje: business i politika doista uništavaju slobodu novinarstva.

14.12.2015.

Sarajevo pod opsadom – povodom 20. godišnjice Daytonskog sporazuma

Povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma Al Jazeera Balkans pokrenula je projekt Sarajevo pod opsadom.

14.12.2015.

KLIK 70 - Sedamdeset godina Sportskih novosti

Piše: Robert Matteoni

Unatoč svim mijenama temelj „sportskih“ bio je i ostaje ključan kao partnera sportu i dijeljenja njegovih iskonskih  zakonitosti i vrijednosti. Unatoč glamurizaciji (i) sporta one ostaju nepromijenjene i putokaz svima koji se njime bave. I ovom mediju…   

13.12.2015.

Radman pokrenuo projekt Novi dnevnik 2016.

– Nakon promjene termina emitiranja Dnevnika, HRT mora napraviti transformaciju Dnevnika u sadržajnom i vizualnom smislu. Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan - kaže se u obrazloženju.

11.12.2015.