Iz medija

Ministar Hasanbegović: Neumjesno je ministra kulture pitati što misli o napadu na nekoga

– Ne bih ulazio u potankosti, ali podsjećam da je gospodin (Ante Tomić, op. nov.) u beogradskim novinama mene nazvao, citiram, retardom i maloumnikom. Mislim da je to skandalozno i bez presedana čak i po standardima hrvatskoga novinskoga i medijskoga govora, ali zanimljivo, Hrvatsko novinarsko društvo niti ijedna druga ustanova nije na to reagirala – rekao je Hasanbegović.

04.04.2016.

Šef HND-a Saša Leković za Index komentirao najveće curenje podataka u povijesti, aferu Panama

Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) već godinama radi na pričama o globalnim utajivačima poreza kroz privatne račune. Prije par godina odjeknula je njihova priča o utajivačima poreza kroz privatne račune švicarske banke HSBC, a jučer i danas posljednja u nizu otkrića, tzv. slučaj "Panama papers".

04.04.2016.

Kulturnjaci 2016. traže ostavku Hasanbegovića zbog 'sramotnog priopćenja'

Inicijativa Kulturnjaci 2016. zatražila je u nedjelju od premijera Tihomira Oreškovića hitnu smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zbog "sramotnog priopćenja" kojim je Ministarstvo kulture komentiralo nedavni fizički nasrtaj dvojice mladića na pisca i novinara Antu Tomića.

03.04.2016.

SINIŠA KOVAČIĆ ‘U mjesec dana deset opomena i tri otkaza. Hrvatska radiotelevizija više nikome neće biti bankomat!’

Siniša Kovačić (39), nakon 20 godina na HRT-u tijekom kojih je vodio i uređivao udarne emisije Informativnog programa, na prijedlog Domoljubne koalicije postao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HrT-a, pozicije s koje je smijenjen Goran Radman.

03.04.2016.

Bojan Divjak - novi glavni urednik

Odlukom Uprave Glasa Slavonije d.d., glavni urednik dnevnih novina Glasa Slavonije od 1. travnja 2016. godine je Bojan Divjak.

02.04.2016.

Ministarstvo kulture upravo je imalo svoj najsramotniji ispad dosad: novinarima nježno najavili cenzuru

Nakon napada na književnika i kolumnista Antu Tomića, Ministarstvo kulture reagiralo je neobičnim i prilično sramotnim priopćenjem u kojem su dali puni legitimitet obračunima s neistomišljenicima. Na sramotno priopćenje upozorio je cijenjeni poduzetnik Damir Sabol.

02.04.2016.

HRT zbog previše reklama mora platiti 100 tisuća kuna kazne

Od HRT-a će se zatražiti i očitovanje vezano za emitiranje priloga o suđenju optuženima za masakr u Gruborima.

01.04.2016.

Stati na kraj nekažnjavanju zločina

Svjetski kongres Međunarodnog instituta za novinarstvo (IPI), koji okuplja preko stotinu novinara, urednika i medijskih organizacija iz cijelog svijeta, usvojio je 20. ožujka u Dohi Međunarodnu deklaraciju o zaštiti novinara, rezultat pomnog istraživanja i analize, nastao u suradnji s medijskom mrežom Al Jazeera, Međunarodnim institutom za sigurnost novinara (INSI) i Afričkom medijskom inicijativom (AMI).

30.03.2016.

Bujanec tužio News Bar, što je i stravično smiješno i opasno

Kontroverzni voditelj emisije Bujica Velimir Bujanec tužio je News Bar zbog povrede ugleda i časti i to satiričnim tekstom "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura".

30.03.2016.

Erdogan je bijesan: Strani diplomat ga razljutio selfijem na Twitteru

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ljut je na jednog stranog diplomata zbog toga što je na suđenju za špijunažu napravio selfie s jednim od dvojice optuženih novinara te ju objavio na svojem Twitter profilu, javlja Reuters.

29.03.2016.