Iz medija

Novi list otpustio Tatjanu Gromaču: Razlog ne drži vodu

Ugledna spisateljica i novinarka, dugogodišnja suradnica Feral Tribunea, Tatjana Gromača, dobila je otkaz nakon devet godina rada u Novom listu s neobičnim objašnjenjem.

 

13.05.2016.

Novinarki Maji Hrgović prijeti otkaz ukoliko ne potpiše „ucjenjivački“ ugovor o radnom mjestu koje legalno ne postoji: Mišljenje sindikata Novog lista o toj odluci negativno

Nakon trinaest godina novinarskog rada Maje Hrgović, koja je od 2003. godine zaposlena kao novinarka kulture u Novom listu, Uprava riječkog lista joj je po dolasku novih vlasnika, ponudila ugovor za mjesto urednice na portalu. No, problem je u tome što navedeno mjesto u sistematizaciji radnih mjesta ne postoji, a isto u praksi podrazumijeva da bi novinarka Maja Hrgović prestala pisati za Novi list, odnosno ne bi više bila novinarka kulture, nego bi na portalu unosila tuđe tekstove. 

13.05.2016.

BORNA SOR: Društvo je spremno za šalu na vlastiti račun, ali političari nisu

Intervjue koji nasmijavaju cijelu Hrvatsku, a i širu okolicu, Borna Sor vodi kameno ozbiljna lica, dok se brojni poznati političari s kojima je razgovara pred kamerama jedva suzdržavaju da se ne nasmiju. Kameno lice voditelja pred tv-kamerama samo je jedna od njegovih uloga, jer iza kamera on je i urednik, scenarist i pisac u moćnoj gomilici News Bara. Borna Sor na Spikigin dolazi s temama „Satira iz našeg škrlaka“ i „Povijest, al' ono fakat“, a uoči susreta u Norrisu odgovorio je sasvim ozbiljno na nekoliko pitanja o idejama i planovima.

12.05.2016.

Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga

Trgovački sud zaprimio je prijedlog Financijske agencije (Fine) za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o , izdavačem portala Dnevno.hr, zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna, objavljeno je u četvrtak u pregledu stečajnih objava na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

12.05.2016.

Novi studentski časopis

Kazivač je časopis za etnološke i kulturno-antropološke teme.

12.05.2016.

Pročitajte kaznenu prijavu: Svećenik poticao nasilje i mržnju, traži se i istraga protiv HTV-a

DORH-u je danas predana kaznena prijava dvadesetak građana protiv svećenika Luke Prcele koji je preko Hrvatske televizije na nedjeljnoj misi glorificirao Antu Pavelića i zločinačku tvorevinu NDH.

11.05.2016.

Policija u Novom listu?! Fairpress neslužbeno saznaje da je riječ o dodatnim istražnim radnjama vezano za kaznenu prijavu protiv Faggiana i bivših članova Uprave

Fairpress neslužbeno saznaje iz izvora bliskog Novom listu da policija provodi opet kriminalističko istraživanje u riječkom listu, a riječ je o dodatnim istražnim radnjama vezano za kaznenu prijavu koju su podnijeli podružnica Sindikata novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Damir Cupać još 2014. godine, protiv Uprave Novog lista koju čini vlasnik Albert Faggian, te bivši predsjednik Uprave Gordan Knežević i bivši član Uprave Slaven Žmak, zbog sumnje da su štetnim ugovorima oštetili te riječke novine. 

 

11.05.2016.

Vladu trese najveća afera dosad, a HRT umjesto Otvorenog prikazuje film o partizanskim zločinima

Sinoć je u terminu emisije Otvoreno emitirana polufinalna emisija Eurosonga gdje je nastupila Nina Kraljić. Večeras se, pak, prikazuje emisija Neprijatelj naroda koja govori o zločinama partizana u u Hrvatskoj nakon Drugog svjetskog rata.

11.05.2016.

Oriana Ivković Novokmet dobila otkaz dan nakon objave teksta o Karamarku i Ani Šarić

Index neslužbeno doznaje kako je novinarka tportala Oriana Ivković Novokmet dobila otkaz, i to samo dan nakon objave teksta o Karamarku i Ani Šarić, pod naslovom "TVRTKA PARAVAN: Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?".

10.05.2016.

HRT objasnio kako je odlučeno da se prenosi Prcelina misa

Nakon skandala na nedjeljnoj misi u splitskoj župi Gospe od ružarija koju je prenosio HRT, zanimalo nas je tko odobrava i određuju iz kojih će se mjesta i crkava mise prenositi. Naime, Luka Prcela koji je na misi hvalio NDH otprije je poznat javnosti po takvim ispadima.

10.05.2016.