Iz medija

Kolindin ured Indexu: Ne možemo funkcionirati od vaših pitanja, od nas nećete više ništa dobiti

Ured Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović odbio je dati na uvid portalu Index putni nalog, kao i izvješće koje ide uz putni nalog, tvrdeći da je novinar Indexa svojim čestim pitanjima o putovanju predsjednice u SAD ove godine "zloupotrijebio institut Prava na pristup informacijama"!

09.02.2017.

Alternativne činjenice i budućnost novinarstva

Nove su tehnologije i medijske platforme omogućile proizvodnju šume podataka od kojih svatko naizgled može odabrati one koji mu se najviše sviđaju.

08.02.2017.

Hrvatska pravosudna farsa: Suci sucima besramno dosuđuju naknade za duševne boli

Hrvatski suci najviše pate od duševnih boli, a razina njihove boli nije usporediva ni s institucijom hrvatskog predsjednika, premijera ili ikoje druge javne osobe.

07.02.2017.

Vukašin Obradović podnio ostavku: Vraćam se u Vranjske gdje ću raditi ono čime sam se bavio i prije nego što sam izabran za predsjednika NUNS-a

Vukašin Obradović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije  (NUNS) u petak 3. veljače iz osobnih razloga, javio je NUNS. Vijest o odlasku, Obradović je najavio na sjednici Izvršnog odbora NUNS-a, a formalno će biti usvojena na Skupštini koja je zakazana za 25. ožujka. 

 

06.02.2017.

Derifaj: Mogla bih se složiti da nam se događa medijska militarizacija; Hrstić: Pomalo je apsurdno najavu obvezne temeljne obuke nazivati militarizacijom društva

Militarizacija javnog i medijskog prostora česta je tema ovih dana u medijima. Polemike oko toga potaknute su između ostaloga, napisima o naoružanju te o aktivaciji obveznog vojnog roka kako u Republici Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

06.02.2017.

Isprika Hrvoju Zovku - Direktno.hr

Netočno je da je Hrvoje Zovko ikada, u bilo kakvim okolnostima, surađivao ili primao naputke pripadnika KOS-a

05.02.2017.

Priručnik 24sata: Ovakav vodič trebao bi imati svaki medij...

Autori priručnika su dugogodišnji novinar, urednik i pisac Tomislav Birtić, nagrađivana hrvatska književnica Ankica Tomić te ugledna novinarka i komentatorica Sanja Modrić.

02.02.2017.

Na pragu novog medijskog poretka

Država bi trebala imati program potpore medijima koji ostvaruju javne sadržaje.

01.02.2017.

Ministričin potpis: stručna ovjera traume

bilten.org

Imenovanje Nine Koržinek Obuljen na mjesto ministrice kulture trebalo je predstavljati najsnažniji znak otklona nove hrvatske vlade od one “karamarkovske” koja joj prethodila. Ipak, nakon prvih sto dana može se mirne duše zaključiti da je upravo Ministarstvo kulture (ako izostavimo ona ministarstva u kojima se ministri nisu mijenjali) onaj resor u kojem je kontinuitet s politikama prethodne garniture najizraženiji.

27.01.2017.

"Da nisu zastupnici, neki bi kazneno odgovarali za izgovoreno"

Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, gostovao je u Temi dana u Novom danu.

26.01.2017.