Iz medija

Miro Branković novi v.d. glavnog urednika HTV1

Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Dražena Miočića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je Miru Brankovića vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije nakon što je zbog neispunjavanja programskih ciljeva te poslove prestala obavljati Ružica Renić Andrijanić.

10.07.2016.

Klerikalizacija javnog etera: Radiju Sljeme preporučeno da ne pušta glazbu susjednih zemalja?

Više nećemo slušati Danielu Trbović, navodno ni Ćurlića, a preporuka je, doznajemo neslužbeno, da Sljeme svira barem tri duhovne pjesme dnevno.

08.07.2016.

U KRIŽARSKOM POHODU: Koliko štete u malo vremena mogu napraviti igrači u epizodnim ulogama?

Naporno je kad za svako pravo koje ti jamče temeljni zakoni države u kojoj živiš morašprosvjedovati na ulici. Tim je napornije kad znaš da pred sobom imaš zid s kojim je nemoguće započeti ikakvu raspravu koja bi mogla odmaknuti dalje od pucanja parola i manipulacija emocijama prema domovini, obitelji, djeci… Bilo je i oblačno jutro, radni dan, a inicijativa Sloboda Trećima pokrenuta je večer prije suđenja Anti Tomiću kojega je tehnički ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, optužio za klevetu i sramoćenje. Usprkos tome, okupila se pred općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nekolicina aktivista sa spremnim transparentima koji, kao i Ante Tomić uostalom, smatraju ovo još jednim atakom na slobodu medija.

 

08.07.2016.

Vlast se raspala, ali metla na Prisavlju i dalje radi: Čelništvo HRT-a ukinulo emisiju "Jutro na Trećem"

Odlukom v.d. glavne urednice Trećeg programa, Nevenke Dujmović, umjesto »Jutra na Trećem« koju je vodio i uređivao Ivica Prtenjača u suradnji s nekolicinom suradnika i u kojoj se obrađivalo baš sve vezano za kulturu, proizvodit će se pet tematskih emisija, svaka sa svojim urednikom i ekipom.

05.07.2016.

Bujanec: U facu sam mu skresao što ga ide! Ostojić: Nema šanse da se mirim s njim

Pokušaj mirenja bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i televizijskog voditelja Velimira Bujanca propao je tako da će se pred Općinskom sudu u Osijeku nastaviti sudski postupak za uvredu i klevetu. Današnja sudska rasprava obilovala je novim međusobnim optužbama u kojima je Bujanec Ostojića nazivao i dalje ''Ostojom Rankovićem'', dok je ovaj njega zauzvrat nazivao neonacistom i narkodilerom.

05.07.2016.

Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3

Radikalna transformacija HRT-a se nastavlja rošadama na Trećem programu Hrvatskog radija, koji je ministru u vladi Zlatku Hasanbegoviću oduvijek bio trn u oku. Ovaj puta stradala je najslušanija emisija te ovogodišnja dobitnica nagrade Hrvatskog novinarskog društva za radijsko novinarstvo, Ljubica Letinić.

05.07.2016.

HR 3, izbacuju nagrađivane novinare zbog Hasanbegovića i Markićke

express.hr

Bez emisija ostaje od HND-a upravo nagrađena urednica, umjesto kulture oslobađa se prostor za "kršćanski duhovni program" i povijesne revizioniste.

05.07.2016.

Smije li se javnu osobu nazivati bijednikom i klaunom?

- “Retard” odnosno “nemoguće biće”, “politički minotaur”, “ideološki jednorog”, “ustaški klaun”, “slaboumni zagrabački musliman” i “bijednik” - epiteti su kojima je novinar i književnik Ante Tomić početkom godine opisao tada novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

04.07.2016.

Prodaje se zgrada EPH, po novom - zgrada Hanza Medije

Vodeća novinsko-izdavačka kuća u Hrvatskoj Europapress Holding (EPH) promijenila je ime u Hanza Media, a osim objave promjene imena oglašena je i prodaja zgrade te medijske kompanije u zagrebačkoj Koranskoj ulici.

04.07.2016.

Uprava EPH-a o kršenju kolektivnog ugovora i smanjenju novinarskih plaća bez komentara: To su naše interne stvari i ne mislimo to komentirati

Iako su im u više navrata iz Uprave Europapress holdinga (EPH-a) rekli da ne moraju strahovati,novinari EPH-a našli su se u situaciji u kojoj će im od danas, 1. srpnja, biti smanjena plaća i to za 5%, odluka je to koju su najavili još prošli tjedan iz Uprave EPH. Na navedenu odluku pobunili su se Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske(SNH), koji su zatražili 23. lipnja ove godine od Uprave EPH-a da povuče jednostranu odluku o petpostotnom smanjenju bruto plaća novinarima od 1. srpnja. HND i SNH u priopćenju su naveli da “Uprava EPH, protivno višekratnim obećanjima danim radnicima da neće smanjivati novinarske plaće, ovih dana je najavila pet postotno smanjenje bruto plaća, i to smanjenjem osnovice za izračun plaća”. 

01.07.2016.