Iz medija

KRALJICA NOVINARSTVA Festival reportaža i reportera Fra Ma Fu ponovno u Virovitici

U čast velikog novinara, reportera i pisca Franje Martina Fuisa pokrenut je festival koji se već pretvorio u jedinstveni virovitički turistički događaj.

01.09.2016.

HRT želi pretplatu naplaćivati i slijepcima

Iako su godinama bili pošteđeni HRT-ove mjesečne pristojbe, slijepe osobe čiji je preostali vid sveden na svega do pet posto ubuduće bi je trebale plaćati. To proizlazi iz dopisa pristiglog u Hrvatski savez slijepih koji je potom o namjerama HRT-a obavijestio udruge, a HRT-u poslao dopis u kojem apeliraju da se takva odluka obustavi. Odgovor, međutim, nisu dobili, ali im se s terena (baš kao i Indexu) javljaju članovi koje je HRT obavijestio da su dužni plaćati pretplatu.

01.09.2016.

Hasanbegović poklopio nespremnog Glavaševića

U četvrtak je održano sučeljavanje aktualnog tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića (HDZ) i Bojana Glavaševića (SDP), najavljivanog kao mogućeg kandidata za tu funkciju. Sučeljavanje u organizaciji 24 sata moderirao je novinar Boris Rašeta, koji je na koncu zaključio kako njihovi glasači nakon ovog sučeljavanja 'sigurno neće biti u zabludi za koga glasati'. 

01.09.2016.

BH novinari povodom prijetnji silovanjem novinarki Lejli Čolak

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari javno je pozvao Federalnu upravu policije, njenu Jedinicu za borbu protiv cyber kriminala i najuže rukovodstvo Oružanih snaga BiH da hitno istraže i sankcioniraju prijetnje, poziv na silovanje i druge brutalne radnje ugrožavanja života i sigurnosti novinarke Lejle Čolak.

30.08.2016.

Tajno neovlašteno snimanje i objavljivanje snimke okarakterizirano od strane HNIP-a kao protuzakonito i špijunsko

Šef SDP-a Zoran Milanović, tik pred nove izbore sastao se s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije branitelja Josipom Klemmom i Dražimirom Jukićem u prostorijama SDP-a na zagrebačkom Iblerovu trgu želivši uspostaviti što bolju komunikaciju kako bi eventualno osvojio koji glas više.

30.08.2016.

Bačena eksplozivna naprava ispred kuće urednika portala Ljubuski.net

-Pred moju kuću je bačena još neutvrđena vrsta eksplozivne naprave u kombinaciji s nekom kemijskom materijom, koja djeluje nadražujuće čak jedan dan nakon eksplozije, ispričao je za Fairpress Tihomir Bradvica, urednik portala Ljubuski.net, kojemu su nepoznate osobe 17. kolovoza bacile eksplozivnu napravu ispred kuće u u Ljubuškom.

 

28.08.2016.

HTV ostaje 
bez ravnatelja zbog svađe HDZ-a i Mosta?

Most je inzistirao na tome da rasprava o ravnatelju ne dođe na dnevni red sjednice Vlade, dok su ministri iz HDZ-a imali sasvim suprotan stav

26.08.2016.

Novinari kao konzultanti: kojeg političara zaposliti na određeno

Političarska obećanja odgovorni će novinari istražiti u ambulantama, školama, višečlanoj obitelji, tvrtkama, kod obrtnika, blokiranih...

24.08.2016.

Hrvati sve više vjeruju novinama

Hrvatski građani bitno više vjeruju medijima nego samo godinu dana prije. S Europom se slažemo u nepovjerenju u društvene mreže. 

23.08.2016.

Sve više medija ukida komentare čitatelja, ne mogu se nositi s mržnjom

Komentari članaka na internetu postali su proteklih godina jedna od najkontroverznijih tema u medijima, s obzirom na to da se od željene argumentirane rasprave čitatelja, taj oblik online aktivnosti većinom pretvorio u vrijeđanje i prijetnje nasiljem. Sedam američkih poznatih medija odlučilo je 2014. godine zatvoriti ili značajno ograničiti mogućnost čitateljskog komentiranja na svojim portalima te diskusiju usmjeriti na društvene mreže. Rezultati tog poteza pokazali su se zanimljivima, a u međuvremenu su se i mnogi drugi mediji odlučili na slične poteze. Za tportal ovu tematiku komentira Milica Vučković s FPZ-a.

22.08.2016.