Iz medija

Ministarstvo kulture demantira medijske napise o oduzimanju sredstava neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture RH demantiralo je medijske napise da ministar kulture Zlatko Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima novac iz EU fondova, te najavilo da će se natječaji u sklopu programa “Mediji zajednice”, za koje je iz EU fonda predviđeno 30,6 milijuna kuna, zbog svoje kompleksnosti, provoditi u 2017. godini.

07.04.2016.

Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima i novac iz EU fondova

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović neprofitnim medijima odlučio je – barem zasad – uskratiti mogućnost financiranja iz fondova Europske unije. Tijekom 2016. godine ipak se neće provoditi natječaji najavljeni u sklopu programa “Mediji zajednice”, za koje je iz Europskog socijalnog fonda predviđeno 30,6 milijuna kuna.

06.04.2016.

NASTAVAK ČISTKE NEPODOBNIH NA PRISAVLJU: Saši Kosanoviću izvanredni otkaz „vlastitom krivnjom“

Epilog medijske hajke koju je izazvalo pismo HRT-ovog novinara i urednika Dražena Majića povodom danskog dokumentarnog filma o masakru u Dvoru mogao bi, kako Lupiga doznaje, biti izvanredni otkaz HTV-ovom novinaru Saši Kosanoviću koji je pomagao danskoj ekipi. Kosanović je od vodstva HRT-a pozvan očitovati se o odluci izvanrednog otkaza “vlastitom krivnjom”, a koja je utvrđena u formalnom propustu, odnosno nedostatku službenog i potpisanog odobrenja HTV-a da sudjeluje u projektima izvan matične kuće.

06.04.2016.

‘Prijete mi zbog otkrića o suradnji Hasanbegovića i NDH’

Zbog prijetećeg pisma upućenog Ivici Đikiću, promotoru nove knjige Slavka Goldsteina o Jasenovcu, uz zaštitare i policija će osiguravati ovotjedno predstavljanje tog izdanja, a on smatra da je sve to zbog kritičkog pisanja o Zlatku Hasanbegoviću.

05.04.2016.

Ministar Hasanbegović: Neumjesno je ministra kulture pitati što misli o napadu na nekoga

– Ne bih ulazio u potankosti, ali podsjećam da je gospodin (Ante Tomić, op. nov.) u beogradskim novinama mene nazvao, citiram, retardom i maloumnikom. Mislim da je to skandalozno i bez presedana čak i po standardima hrvatskoga novinskoga i medijskoga govora, ali zanimljivo, Hrvatsko novinarsko društvo niti ijedna druga ustanova nije na to reagirala – rekao je Hasanbegović.

04.04.2016.

Šef HND-a Saša Leković za Index komentirao najveće curenje podataka u povijesti, aferu Panama

Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) već godinama radi na pričama o globalnim utajivačima poreza kroz privatne račune. Prije par godina odjeknula je njihova priča o utajivačima poreza kroz privatne račune švicarske banke HSBC, a jučer i danas posljednja u nizu otkrića, tzv. slučaj "Panama papers".

04.04.2016.

Kulturnjaci 2016. traže ostavku Hasanbegovića zbog 'sramotnog priopćenja'

Inicijativa Kulturnjaci 2016. zatražila je u nedjelju od premijera Tihomira Oreškovića hitnu smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zbog "sramotnog priopćenja" kojim je Ministarstvo kulture komentiralo nedavni fizički nasrtaj dvojice mladića na pisca i novinara Antu Tomića.

03.04.2016.

SINIŠA KOVAČIĆ ‘U mjesec dana deset opomena i tri otkaza. Hrvatska radiotelevizija više nikome neće biti bankomat!’

Siniša Kovačić (39), nakon 20 godina na HRT-u tijekom kojih je vodio i uređivao udarne emisije Informativnog programa, na prijedlog Domoljubne koalicije postao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HrT-a, pozicije s koje je smijenjen Goran Radman.

03.04.2016.

Bojan Divjak - novi glavni urednik

Odlukom Uprave Glasa Slavonije d.d., glavni urednik dnevnih novina Glasa Slavonije od 1. travnja 2016. godine je Bojan Divjak.

02.04.2016.

Ministarstvo kulture upravo je imalo svoj najsramotniji ispad dosad: novinarima nježno najavili cenzuru

Nakon napada na književnika i kolumnista Antu Tomića, Ministarstvo kulture reagiralo je neobičnim i prilično sramotnim priopćenjem u kojem su dali puni legitimitet obračunima s neistomišljenicima. Na sramotno priopćenje upozorio je cijenjeni poduzetnik Damir Sabol.

02.04.2016.