Iz medija

PRIJAVILI SMO PRIJETNJE. POLICIJA KAŽE DA NE VRIJEDE KAZNENE PRIJAVE. PROČITAJTE I RECITE NAM ŠTO VI MISLITE!

Potpisani novinar nije cvijeće hrvatskog naroda. Navikao je da mu prijete, nazivaju ga partizanskim izrodom, srbokomunističkim smradom, komunjarskim nakotom i tako sve slično. O onom izrečenom o majci i ocu, ovdje neću. I nije pritom iznimka. Svega se toga naslušao svatko tko se usudio pisati drukčije prethodnih desetljeća. Posebno ako je izašao na teren. Među ljude. Nisu, da se ne zavaravamo, puno bolje prošli ni oni koji su se držali redakcije. Ponekad je, ne biste vjerovali, problem bio i kupiti jabuku u dućanu. Znaju starije kolege koje su pokušale održati ovu profesiju što ih je znalo snaći. Rijetko kada je ovdje stanovala sloboda.

23.10.2016.

Što je predšasnik Hasanbegović ostavio u amanet Nini Obuljen

Zlatko Hasanbegović od prije nekoliko dana više nije čelna osoba Ministarstva kulture RH. Njegov kratkotrajni mandat obilježile su brojne kontroverze koje su pridonijele tome da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zanemari njegovu želju da ostane prvi čovjek hrvatske kulture. Pobrojali smo Hasanbegovićeve odluke s čijim će se posljedicama u Runjaninovoj vrlo brzo morati suočiti nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

23.10.2016.

Povjerenik za gledatelje HRT-a otkrio: 'Najviše prigovaraju zbog previše religijskog sadržaja u programu'

Gledatelji su svoje prigovore slali povjereniku za gledatelje Zvonku Švebu. Maja Sever upozorila je kako Kovačić širi zlu krv među zaposlenicima, dosadašnje rukovodstvo opstruira proizvodnju.

23.10.2016.

Dora Koretić proglašena europskom novinarkom godine za pisanje o različitosti i protiv diskriminacije

Novinarka Jutarnjeg lista i Globusa, Dora Koretić, proglašena je europskom novinarkom godine te je tim povodom u Dublinu primila nagradu Europske komisije za pisanje o različitosti i protiv diskriminacije. Osim Dore Koretić, nagradu za najbolje novinarske radove dobile su i Verena Mayer iz Njemačke te Imane Rachidi iz Španjolske.

21.10.2016.

Stigle četiri ponude za VOX-ovu koncesiju

Vijeće za elektroničke medije jučer je otvorilo ponude pristigle na obavijest o namjeri za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija i televizije koje je raspisala Agencija za elektroničke medije.

21.10.2016.

Branka Gabriela Valentić primila prijeteće pismo: Mogu samo pretpostavljati da je riječ o nekome tko je blizak s gospođom čiji je otkaz, očito, izravan povod ovom pismu

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić primila je pismo prijetećeg sadržaja koje je stiglo na adresu Hine. Prema pismu koje potpisuje jedan HOS-ovac (Za dom spremni) može se uočiti da je povod ovakvom potezu otkaz Smiljani Škugor Hrnčević, o čemu je Fairpress pisao. Pismo sadrži uvrede kojim se Valentić proziva da je „kučka-kuja“ i „antifašistička kurva“ te da će joj sve doći na naplatu.

21.10.2016.

HND o zabrani javnih istupa novinarima: Tako se prikriva cenzura i ostale vrste pritisaka; Glavan: Zabrana javnog istupa kosi se s novinarskom profesijom

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorilo je jučer na „zabrinjavajući trend zabrana“ novinarima. Naime, radi se o potezima uprava pojedinih medija da svojim „novinarima zabrane ili otežaju istupe u javnosti“. HND se odlučno usprotivio tome i „pozvao uprave medija da novinarima osiguraju pristojnu plaću za njihov rad, pa im neće morati zabranjivati istodoban angažman kod drugih poslodavaca“. 

19.10.2016.

Kako žive novinari?

Hrvatsko novinarsko društvo upozorilo je na nastojanja pojedinih medija da svojim novinarima zabrane istupe u javnosti pozvavši ih da im osiguraju pristojnu plaću za rad.

19.10.2016.

Novinar Jovica Vasić već deseti dan štrajka glađu: Ovo je posljednji poziv u pomoć, vapaj jedne moralno posrnule profesije koja je dovedena do prosjačkog štapa

Dugogodišnji novinar “Narodnih novina” Jovica Vasićveć danima štrajka glađu ispred policijske stanice u Nišu, kako sam kaže, zbog toga što vlasnici medija za koji radi već godinama unazad dobivaju velik novac od grada za razne projekte, dok su s druge strane novinari dovedeni na rub egzistencije. 

19.10.2016.

Dekanica nije dopustila novinarima prisustvovati plenumu TTF-a

Drugi plenum Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu počeo je u ponedjeljak navečer u prostoru fakulteta, za razliku od prvoga koji se unatoč kiši održao ispred fakulteta, ali po odluci dekanice Sandre Bischoff novinari nisu mogli pratiti njegov rad.

18.10.2016.