Iz medija

Pogledajte kome je sve Nina Obuljen uskratila novac

"Vijenac" Matice hrvatske Zagreb sa 600 tisuća, "Hrvatsko slovo" s 400 tisuća i "Forum" Hrvatske akademije znanosti i umjetnosi sa 190 tisuća kuna, najveći su dobitnici sredstava Ministarstva kulture. S druge strane, Ministarstvo Nine Obuljen Koržinek odbilo je financirati niz drugih časopisa.

22.12.2016.

Smijenjen direktor Novog lista Nenad Klarin, naslijedila ga Ankica Kruljac

Nadzorni odbor Novog lista smijenio je danas direktora Nenada Klarina, a na njegovo mjesto postavljena je Ankica Kruljac, koja nam je to potvrdila u kratkom telefonskom razgovoru. Nova direktorica, koja stupa na dužnost prvog dana iduće godine, nije željela govoriti o smjeni glavnog urednika i promjeni uređivačke politike.

20.12.2016.

Urednik lokalnih novina dao ostavku zbog pritiska SDP-ovaca

Glas Podravine jedan je od najstarijih tjednika u Hrvatskoj u kojem najveći udio s 31 posto drži grad Koprivnica. Suvlasnici su okolne općine, a manjinski dio s 13 posto drži i Glas Slavonije. Tkalec u razgovoru za Index objašnjava kako se gradonačelnik htio miješati u uređivačku politiku, a pritisak da se ne piše o lošim stranama gradske uprave u jednom je trenutku postao nepodnošljiv.

15.12.2016.

Aleksandar Stanković: Podnio sam kaznenu prijavu protiv Pernara zato jer me sustavno u javnosti naziva “idiotom”, “moralnom nakazom” i “smećem”

Urednik i voditelj HRT-ove emisije „Nedjeljom u dva“ Aleksandar Stanković ponio je kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Živog zida, Ivana Pernara. Upravo zbog toga njegov zastupnički imunitet sutra će ponovno biti na dnevnom redu sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Na kaznenu prijavu Pernar se osvrnuo putem videa objavljenoga na svom Facebook profilu uz koji je napisao „o kaznenoj prijavi koju je protiv mene podnio Aleksandar Stanković, sutra je sjednica MIP-a gdje će se opet glasati o skidanju mog imuniteta“.

13.12.2016.

'Plave vrpce Vjesnika' Pomorskoj večeri, M. Babiću i posadi Vinjerca

"Plavu vrpcu Vjesnika" za 2016., nagradu koja se dodjeljuje za posebne pothvate u spašavanju ljudi na moru, u pojedinačnoj konkurenciji dobio je Marijan Babić iz Poreča, a u momčadskoj konkurenciji ove se godine dodjeljuju dvije nagrade: posadi tankera "Vinjerac" i emisiji Hrvatskog radija Pomorska večer koja već 64 godine govori o pomorstvu, brodarstvu i svim temama vezanim uz more.

09.12.2016.

Najdugovječnija emisija Hrvatske radiotelevizije

Najdugovječnija i kultna emisija Hrvatske radiotelevizije “Plodovi zemlje” ovoga prosinca obilježava 58. obljetnicu svojega postojanja. Emisija je to kojoj gledatelji vjeruju i koja ne izbjegava govoriti o važnim problemima, pa nije ni čudo što i u svojemu šestom desetljeću privlači veliki broj gledatelja. Zanimljivo je da osim poljoprivrednika emisiju gledaju i ljubitelji prirode i zemlje koji nemaju veze s poljoprivredom i selom, a to potvrđuje i stalna visoka gledanost emisije tijekom cijele godine. Plodove zemlje tijekom 2016. godine pratilo je prosječno 14 posto opće populacije (AMR), odnosno u prosjeku svaku je emisiju gledalo 570 489 gledatelja.

09.12.2016.

Gradonačelnica i dvije novinarke ubijene u finskom gradu

Tri žene među kojima lokalna političarka i dvije novinarke ubijene su puškom oko ponoći u restoranu u malom finskom gradu Imatri, rekla je u nedjelju policija.

06.12.2016.

Civilnom društu više novaca, neprofitnim medijima opet nula?

Udruge koje doprinose razvoju civilnog društva iduće godine bi mogle dobiti više sredstava od prihoda prikupljenih od igara na sreću. Neprofitni mediji u tom se prijedlogu ni u idućoj godini ne spominju.

06.12.2016.

Leković: To je nedopustivo

DVA VODEĆA dnevna lista izašla su s identičnom naslovnicom. Velikom fotografijom Ante Vlahovića i najavom jubileja Adrisove zaklade kroz niz posve identičnih članaka koji hvale njegov genij, dojučerašnji vlasnik duhanskog biznisa predstavlja se poput velikog promicatelja znanosti. S istom naslovnicom izašao je i jedan lokalni list, Glas Istre.

05.12.2016.

Marić uzima novac umjetnicima da bi više ostalo menadžerima

„Nakon izmjena Zakona o doprinosima, odnosno ukidanja izuzeća od plaćanja doprinosa na drugi dohodak, u proračunu će biti oko 40 milijuna kuna manje“, kazao je ministar financija Zdravko Marić, obrazlažući u Saboru kako glavni motiv ukidanja izuzeća od doprinosa na autorske honorare nije fiskalni, već „pravednija podjela tereta“.

02.12.2016.