Iz medija

Mirjana Rakić o šutnji iz Ministarstva kulture i Vlade RH o razrješenju: Očito i jedni i drugi imaju druge probleme i pitanja koja su im prioritetna u rješavanju

Predsjednica Vijeća za elektroničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić, koja je podnijela još 21. ožujka o.g. zahtjev za razrješenjem s navedenih funkcija, iz Vlade RH i Ministarstva kulture još nije dobila nikakav odgovor, pa čak ni potvrdu da je zahtjev za razrješenjem zaprimljen.

01.06.2016.

Europska komisija objasnila Hasanbegoviću da mora povećati nezavisnost VEM-a

“Ovo je meni prvi sastanak. Glavne teme su bili donošenje zaključaka o Europeainiji, Europskoj kulturnoj inicijativi, o digitalizaciji Europske kulturne baštine. Ministarstvo kulture podupire tu inicijativu budući da želimo da se hrvatska kulturna baština što jače uključi u taj projekt kako bi bila dostupna svim internetskim korisnicima.

01.06.2016.

Ni Vlada, ni Ministarstvo kulture ne javljaju se dva mjeseca Mirjani Rakić

Mi nastavljamo raditi najnormalnije, bez obzira na pritisak, na činjenicu da ljudi ne znaju hoće li ostati raditi ili neće. Ne stojimo, ali mi se čini da je uvredljivo to sa imate 30 zaposlenika koji uredno rade, a ne nađete shodno da se uopće refereirate, ističe razriješena Mirjana Rakić. 

31.05.2016.

Hasanbegović diskrecijskim odlukama dijelio proračunski novac obožavateljima

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović diskrecijskim je odlukama, mimo zaključaka Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost, dodjeljivao proračunski novac ljudima s kojimadijeli ideologiju te s onima koji hvale njegovu politiku. 

 

31.05.2016.

Prosvjedna šetnja radi smjena na RTV-u: Od traženih ostavki svih članova Upravnog odbora ne odustajemo, budući da su upravo od njih počele i prve smjene na Javnom servisu Vojvodine

S obzirom na to da Upravni odbor i novo rukovodstvo RTV-a nisu ispunili zahtjeve Inicijative ”Podrži RTV“ koji su izneseni na prethodnom prosvjedu 23. svibnja o.g., o čemu je Fairpress već pisao, povodom smjena na Radio-televiziji Vojvodina održan je novi prosvjed u Novom Sadu.

31.05.2016.

Dunja Mijatović: Novinari se sve više zastrašuju

Predstavnica OESS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da se situacija po pitanju medijskih sloboda na zapadnom Balkanu ubrzano pogoršava i da postoji sve više zastrašivanja novinara.

29.05.2016.

Evo nas doma, bolje volje smo odma: 'Slobodna' se vratila u Split!

Slobodna Dalmacija vratila se u Split, a već danas u našoj novoj-staroj redakciji se, s posebnim poletom, priprema novo izdanje novine.

28.05.2016.

Saša Leković: Tomislav Karamarko kontrolira HRT

Gost Pressinga bio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković.

 

27.05.2016.

Novi izgled središnjeg informativnog programa HRT-a: Nismo jedini koji su primijetili sličnost novog grafičkog paketa HRT-ovog Dnevnika i Dnevnika Nove TV

Nova TV je najavila tužbu HRT-u jer smatra da je potpuno kopirao njezin vizualni identitet, prenio je Jutarnji. Naime, nakon premijere novog izgleda HRT-ova Dnevnika, povodom 60. obljetnice svog postojanja, bilo je podosta onih koji su prepoznali sličnost vizualnog identiteta središnje informativne emisije dviju televizija. 

 

27.05.2016.

Medije treba dijeliti samo na profesionalne i neprofesionalne

Makarska kronika

U organizaciji Akademije za politički razvoj, u Makarskoj je održan trodnevni seminar na temu položaja medija u Hrvatskoj na kojemu se vodila burna rasprava o novinarstvu kao profesiji. Sudionici panel rasprave odgovarali su na pitanja o položaju novinarske profesije danas i medija općenito, a posebno zanimljiva rasprava vodila se na temu utjecaja vlasničke strukture na uređivačku politiku i nepristrano izvještavanje. 

25.05.2016.