Iz medija

DAMIR MATKOVIĆ ‘Nisam htio u mirovinu, ali HTV mi nije produžio radni odnos’

‘Trenutačno ne znam s kim se na Televiziji mogu dogovoriti oko svog eventualnog angažmana komentiranja vanjskopolitičkih događaja u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Svi peru ruke i čekaju izbor novog glavnog ravnatelja’

17.02.2017.

Hloverka Novak Srzić vraća se na male ekrane, sud poništio otkaz

Po svemu sudeći, bivšu dugogodišnju novinarku i urednicu HRT-a Hloverku Novak Srzić uskoro bismo opet mogli gledati na malim ekranima. Naime, Županijski sud joj je ukinuo prvostupanjsku presudu nakon što je 2015. dobila otkaz jer je kritizirala način na koji je novinarka Elizabeta Gojan prenosila inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

17.02.2017.

NOVI UGOVORI NA HTV-u Najviši koeficijent za Sinišu Kovačića, Jozu Barišića i još desetak novinara i urednika. Pogledajte kolike će plaće odsad imati

Na HRT-u se priča da je aktualni v. d. ravnatelja Blago Markota, nakon što je doznao da Most ne namjerava podržati HDZ-ova odabranika Antu Sarjanovića u utrci za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, ovih dana povukao nekoliko ključnih strateških poteza.

15.02.2017.

VELIKA BITKA ZA HRT: Most optužuje - HDZ i SDP sve su dogovorili bez nas. Napravili su si i šalabahter

Most, moguće je, sada neće pristati na odabir Andreja Plenkovića da se za novoga glavnog ravnatelja HRT-a izglasa Ante Sarjanović. 

13.02.2017.

'U ime obitelji je jedna od najštetnijih pojava u društvu'

Udruga 'U ime obitelji' danas je ispred Sabora održala press konferenciju naziva 'Zloupotreba proračunskog novca namijenjenog srpskoj nacionalnoj manjini'. Tom prilikom Željka Markić je rekla da se 'sredstva namijenjena pripadnicima nacionalnih manjina zloupotrebljavaju za svrhe koje uopće nisu predviđene ni općim ni posebnim kriterijima'.

13.02.2017.

Sandra Bašić Hrvatin: Lucidnost je jedini oblik otpora

U situaciji kad su novinari i novinarstvo u doticaju s donositeljima odluka, kad su ušli u njihov dvor i na izvor novca, kad su se pretvorili u tržišne propagandiste, okončali su prijelaz u klasu i kastu. Izgubili su svoj ugled i čitatelje. Ubrzali su uništenje javne diskusije. To ne mogu promijeniti nikakvi deontološki kodeksi i profesionalni standardi.

13.02.2017.

ŠTETNO AGENCIJSKO ZAPOŠLJAVANJE: RADNICIMA MANJA PRAVA, A HRT-U ZA TREĆINU VEĆI TROŠAK

Hrvatska radiotelevizija nije načisto s brojkom radnika koji preko agencije za privremeno zapošljavanje rade na javnoj televiziji. Prvo nam je odgovoreno da je 2016. godine ta brojka iznosila 127, da bi nakon nekoliko dana odgovorili kako ona ipak nije točna i da je prošle godine radilo 99 agencijskih radnika. Godinu ranije radilo ih je 150, da bi ta brojka pala na 55 radnika u 2017., kažu nam na HRT-u.

12.02.2017.

Ćimić: Žalosno je da Kolinda Grabar-Kitarović kao predsjednica nije upoznata sa Zakonom i Ustavom, a još je tragičnije da je kao političar uvjerena da ne mora podnositi račune javnosti

Portalu Index.hr odbijen je uvid u putni nalog od strane Ureda Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz kojeg su kazali da je novinar Indexa, Ilko Ćimić svojim čestim upitima o putovanju predsjednice u SAD ove godine „zloupotrijebio institut Prava na pristup informacijama“, izvijestio je jučer Index.hr. 

10.02.2017.

Kolindin ured Indexu: Ne možemo funkcionirati od vaših pitanja, od nas nećete više ništa dobiti

Ured Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović odbio je dati na uvid portalu Index putni nalog, kao i izvješće koje ide uz putni nalog, tvrdeći da je novinar Indexa svojim čestim pitanjima o putovanju predsjednice u SAD ove godine "zloupotrijebio institut Prava na pristup informacijama"!

09.02.2017.

Alternativne činjenice i budućnost novinarstva

Nove su tehnologije i medijske platforme omogućile proizvodnju šume podataka od kojih svatko naizgled može odabrati one koji mu se najviše sviđaju.

08.02.2017.