Iz medija

Glasovac Slobodan Kadić dobitnik prestižne nagrade

Slobodan Kadić, novinar Glasa Slavonije te portala Total Croatia News, dobitnik je prestižne nagrade POVELJA F.E.S.T. Europske federacije turističkih novinara iz Rima za 2016. godinu, za izuzetan doprinos putopisnog novinarstva u funkciji razvoja turizma. Nagradu koja se dodjeljuje već 35 godina novinarima koji svojim nesebičnim radom promiču i unaprjeđuju razvoj turizma, uručio mu je Antonio Conte, predsjednik F. E. S. T. –a. Za nju su ove godine bila predložena 124 kandidata iz 35 zemalja svijeta, od kojih je 69 nominirano, a odabrano njih 30.

18.11.2016.

Jakovina negira malverzacije i sprema tužbu: 'U kupnji mojih nekretnina je sve čisto'

Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP), odlučio je tužiti internetski portal Index zbog tekstova o njegovom imovinskom stanju.

17.11.2016.

SLUŽBENO JE - JOJ MEDIA NAMJERAVA OTPUŠTATI: Redakcija Glasa Istre na streljani. Neka se pripremi Novi list

Redakciji Glasa Istre stigla je odluka Uprave o namjeri otkazivanja ugovora o radu za 13 radnika i radnica, najvećim djelom novinara i novinarki. Potpisao ju je 27. listopada predsjednik uprave novog vlasnika, Richard Flimel, koji je tog dana boravio u Puli. Ova namjera osobno je uručena samo jednom radniku, sindikalnom povjereniku i povjereniku Radničkog vijeća u Glasu Istre. Ostalima će, rečeno je iz tajništva, namjera o otkazu biti uručena poštom. Glavni urednik Glasa Istre o svemu se najavio očitovati tek sutra.

16.11.2016.

Večernji list u konkurenciji uglednih europskih novina dobio pet nagrada!

Večernji list dobitnik je pet nagrada u četiri kategorije u sklopu renomiranog natječaja European Newspaper Awarda koji ocjenjuje dizajn i koncept novina. U konkurenciji su bile 191 novine iz 27 europskih zemalja, a Večernji je list nagrađen za naslovnicu i naslovnu priču, za vizualnu prezentaciju priče, za alternativnu prezentaciju priče te za dva posebna priloga.

16.11.2016.

Anti-Watergate: Trumpov udarac američkom novinarstvu

Stvorili smo svijet u kojem biti uhvaćen u laži nije razlog za diskvalifikaciju ni povod za sram. I u prošlosti se znalo relativno često dogoditi da predsjednik Sjedinjenih Država ne postane netko koga su favorizirale velike, moćne i uglavnom liberalne mejnstrim novine i izdavačke kuće, od New York Timesa do Washington Posta, od Boston Globea do Houston Chroniclea, ali sad se prvi put dogodilo da su te perjanice američkog žurnalizma – profesionalni uzori cijelom esnafu u posljednjih najmanje pedeset godina i najpredaniji kolekcionari Pulitzerovih nagrada – doživjele težak poraz u otvorenom ratu s predsjedničkim kandidatom koji će se, na kraju, useliti u Bijelu kuću.

14.11.2016.

Drago Pilsel kazneno prijavio glavnog urednika Dnevno.hr-a Viktora Kodrića zbog prijetnji ispod članka

Poznati novinar Drago Pilsel izvijestio je da je danas zbog prijetnje kazneno prijavio glavnog urednika portala Dnevno.hr Viktora Kodrića te autora prijetnji objavljenih na tom portalu.

14.11.2016.

Tko je Blago Markota, čovjek koji preuzima HRT?

Promjena. U posljednjih deset godina to je jedina konstanta na rukovodećim pozicijama na HRT-u. Nijedan od posljednja tri šefa Prisavlja nije uspio odraditi mandat do kraja, a iza prijelaznih rješenja s prefiksom vršitelja dužnosti uglavnom je ostajao trpak okus. Nakon jednomjesečne krize upravljanja na HRT-u, koju su izazvali HDZ i Most, novo rješenje umjesto Siniše Kovačića isti partneri za v. d.-a pronašli su u Blagi Markoti nadajući se da će vođenje HRT-a sada više imati profesionalni, a manje ideološki predznak.

13.11.2016.

Online mediji u Srbiji i Hrvatskoj: Pritisci, prijetnje i neredovite plaće

Online mediji u Srbiji i Hrvatskoj dijele mnoge zajedničke probleme, što je posebno vidljivo u dijelu financijske održivosti internet portala i političkih i financijskih pritisaka kojima su novinari u tim zemljama izloženi.

10.11.2016.

Ministrica prijeti praznom puškom

Neprofitni mediji između vlasti i propasti: Najavljujući preispitivanje sustava potpora neprofitnim medijima, navodno kako bi se on uskladio s pravilima EU-a, Nina Obuljen Koržinek pozicionira se izrazito ideološki i protržišno.

07.11.2016.