Iz medija

S Tonijem Volarićem o novinarstvu i Popadićima modernog doba: Izgubili smo uzore zato što su preskupi i prestari

FRA MA FU FESTIVAL

U petak, 20. rujna na 5. Fra Ma Fu festivalu u Daruvaru bit će prikazan dokumentarni film Pope, vrati se. Film nije samo svojevrstan hommage novinaru, pjesniku, esejistu i reporteru Momčilu Popadiću, već i, kako sam naslov sugerira, molba za povratak na novinarsku scenu vrsnih profesionalaca, sorti novinara koji će živjeti novinarstvo. Redatelj filma Toni Volarić ispričao nam je uoči Festivala, o kakvoj se to točno sorti novinara radi, zašto nam je toliko potrebna i zašto dovoljno ne poznajemo i ne cijenimo ljude poput Popadića

19.09.2019.

Policija laže, ovo je istina o mom uhićenju

Piše: Gordan Duhaček

 

JEDNA je stvar neprijeporna u vezi cijele priče o mom privođenju i uhićenju, koja je postala jedna od glavnih vijesti u RH: policija ne prestaje mijenjati svoju verziju događaja. Direktnije rečeno, policija laže, pa u tim lažima biva uhvaćena i raskrinkana, nakon čega u javni prostor lansira nove laži i izlike, koje također ne zvuče pretjerano uvjerljivo.

18.09.2019.

HRT jest protiv svog zaposlenika i predsjednika HND-a Hrvoja Zovka podigao i treću tužbu

Uvidom u e-predmet lako se može vidjeti da su obje – i ova ranija na građanskom sudu i ova na kaznenom sudu podnesene na isti datum 7. prosinca 2018. Međutim, Zovko je za treću tužbu HRT-a saznao tek u utorak 17. rujna 2019., kada je primio poziv Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu da dođe na ispitivanje na taj sud u svojstvu okrivljenika te je o tome HND točno izvijestio javnost.

18.09.2019.

Policija: Duhaček je sam došao kod nas, ali van radnog vremena

Policija je poslala novo priopćenje oko uhićenja Indexova novinara Gordana Duhačeka.  Priznali su da se Duhaček u nedjelju javio u policiju no tvrde da se javio izvan radnog vremena. Duhačeka je policija u priopćenju sasvim ozbiljno optužila za "nepoštivanje dogovora" iako nije postojao dogovor nego su Duhačeku na granici izdana dva papira s vremenom kada se treba javiti, što je on učinio ranije zbog službenog puta.

17.09.2019.

Milanović: Nalog za uhićenje novinara došao s vrha, to je režimska stvar

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u utorak kako je novinar Indexa Gordan Duhaček prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tweetova u kojima se rugao policiji, ustvrdivši kako je nalog za to došao s vrha i da je to režimska stvar i stvar politike.

17.09.2019.

I predsjednica se oglasila o uhićenju novinara, citirala Voltairea

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru se oglasila o slobodi govora. Indexova novinara predsjednica u tvitu nije imenovala, ali je citirala Voltairea. "Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ", napisala je predsjednica na Twitteru i dodala citat Voltairea. "Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš."

17.09.2019.

Navijačima za sve krivi novinari: Pripadnici Torcide posvetili im danas majice i - poruku

 

Armada, kako je i očekivano, nastavila je s bojkotom i na današnjem Jadranskom derbiju. No "bijeli" ipak nisu bez podrške navijača, prilično glasno čuje se navijanje s istočne, pa i zapadne tribine. Četiristotinjak pripadnika Torcide napunilo je kavez na južnoj tribini, a zanimljivo je da su svi došli odjeveni u iste majice. Na njima stoji natpis - "Novinari crvi".

 

 

 

16.09.2019.

Šutljivci i prostaci

Pojedinim hrvatskim političarima novinarke su ‘štrace’, ‘glupače’, ‘slatkice’ ili grakću ‘kao vrane’, a nekim su novinarima čak poručivali da zabiju mikrofon u stražnjicu. O uvredama, prijetnjama i drugim metodama kojima se političari štite od neugodnih pitanja za Novosti govore iskusne novinarke Đurđica Klancir, Slavica Lukić i Melisa Skender

09.09.2019.

'Novinari su u nepovoljnim položajima. Maćehinski odnos, bojkot i ignoriranje!': organizator 'crne ovce' među domaćim festivalima prozvao lokalne moćnike i šerife

Daniel Pavlić, osnivač Press Film Festivala koji se već pet godina održava u Hrvatskoj Kostajnici, otvarajući aktualne, intrigantne i za društvo često bolne teme o kojima je, međutim, nužno govoriti - odlazi iz Hrvatske, a organizaciju i budućnost festivala ostavlja drugima, nudeći svoju pomoć i podršku.

09.09.2019.

Odvjetnik Damira Škare tražio da se zabrani emitiranje emisije Provjereno

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, zatražio je zabranu emitiranja večerašnje emisije Provjereno, u kojoj će svjedočiti žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje.

05.09.2019.