Iz medija

Domagoj Novokmet se na Fejsu oprostio od HRT-a: "Brod je krenuo u potpuno krivom smjeru"

DOMAGOJ Novokmet, bivši urednik i voditelj Otvorenog na HRT-u, na Fejsu se oprostio od javne televizije povodom prelaska na N1. Podsjetimo, Novokmet je mjesecima bio u nemilosti čelnih ljudi na Prisavlju, nakon čega je donio odluku o prelasku na N1 televiziju.

09.10.2017.

INSPEKCIJA RADA ČEŠLJA PRISAVLJE Uprava HRT-a »ne zna« da u kući ima – goste

Inspektore je pozvalo Radničko vijeće, a za očekivati je bilo da će inspekcija i čekanje novog NO-a nakratko zaustaviti izbor glavnih urednika, no zadnje informacije kazuju da čelništvo ne kani stati. 

06.10.2017.

Izvješće koje je Šoša nazvao zastrašujućim: 'Novinari HRT-a ne služe se dobro hrvatskim jezikom!'

Član Programskog vijeća Dean Šoša kaže da mu se izvješće o jeziku čini zastrašujuće jer jasno sugerira da »postoji služba (jezik i govor) koja kvalitetno radi svoj posao i televizija koja ne uvažava njene sugestije«.

04.10.2017.

VLADARI INTERNETA ZNAJU SVE O VAMA: Kako misteriozne „big data“ kompanije kroje svjetsku politiku?

"Bi li Donald Trump danas bio predsjednik SAD-a da Facebook ne postoji?", zapitala se nedavno kolumnistkinja Washington Posta Margaret Sullivan pa odmah ponudila i odgovor: "Iako postoji dugačka lista razloga za njegovu pobjedu, sve je više razloga za vjerovati kako bi odgovor bio negativan".

29.09.2017.

STOTA OBLJETNICA SMRTI: Za Supila Rijeka nije bila samo grad, već strateška točka za ujedinjenje

Usprkos svim svojim taktičkim mijenama Supilova je politika uvijek bila dosljedna: zalagao se za ujedinjenje hrvatskih zemalja i za izbavljenje Hrvata i hrvatskih zemalja od vlasti Habsburgovaca. Hrvatsko pitanje središnje je pitanje njegovog političkog djelovanja. Bruke li narodu, ako ne će znati što da učini. Isprika je uzaludna. Sam je onda svoju sudbu napisao«, pisao je Frano Supilo.

27.09.2017.

Deformativni program

Novosti su u povodu ukidanja ‘Hrvatske uživo’ tražile intervju od urednice Maje Sever. Odgovorila nam je da za njega nije dobila dozvolu Pravne službe, a da joj je urednik rekao kako joj intervju ne može zabraniti, ali joj ga ne preporuča. To je možda i najbolji komentar stanja na javnoj radioteleviziji.

27.09.2017.

Era publike: Novine okreću novu stranu

Prihod koji su novinaski izdavači, globalno gledajući, dobili zahvaljujući čitateljima prije dvije godine prvi put bio veći od prihoda utženih na račun oglašivača, trend izlaska iz oglašavačke ere nastavlja se. Publika likuje. 

 

24.09.2017.

Povjerenica upozorila Vladu zbog (ne)otvorenosti sjednica

Zbog Vladina kršenja Zakona o pravu na pristup informacijama nepravovremenim objavama dnevnog reda i materijala za sjednice Vlade, povjerenica za informiranje zatražila je od Vlade da se uskladi sa Zakonom. Naime, pravo na pristup informacijama građanima je zajamčeno Ustavom.

21.09.2017.

"Bože čuvaj Hrvatsku uživo"

Nesvakidašnji talent premijera Andreja Plenkovića da se pravi lud, poput zaraze širi se i na njegove najbliže suradnike/ce. Danas, pred početak sjednice Hrvatskog sabora, na Markovu trgu okupilo se dvjestotinjak prosvjednika, uglavnom novinara, koji su pod motom "Javna televizija za sve!" došli dići svoj glas protiv ukidanja televizijske emisije "Hrvatska uživo", koja se do danas emitirala na Hrvatskoj televiziji, da bi netragom nestala u svečano prezentiranoj jesenskoj programskoj šemi.

17.09.2017.

Kolakušić prijavio Pevec DORH-u zbog milijunske prevare: "Preko Z1 Televizije su me htjeli zastrašiti"

"TIJEKOM postupanja u predmetu St-942/14 Trgovački centar Solidum d.o.o. za trgovinu i usluge, u stečaju, utvrđeno je da su pravna osoba Pevec maloprodaja neprehrambene robe d.d. Zagreb zajedno s pravnom osobom Kostko d.o.o. prema Sudu dostupnim podacima oštetile vjerovnike stečajnog dužnika TC Solidum d.o.o. u stečaju, za iznos od 28.000.000,00 kn", stoji u obavijesti Trgovačkog suda koju potpisuje sudac Mislav Kolakušić.

15.09.2017.