Iz medija

Zašto je zapravo ukinuta "Hrvatska uživo"? Emisija je sve do jučer bila u planu jesenske sheme

Maja Sever, Sanja Mikleušević i ostali novinari HuŽ-a uredno su bilo pozvani da danas u 21 sat nazoče svečanoj prezentaciji jesenske sheme HRT-a. Što se u međuvremenu dogodilo tako veliko i važno da se emisija ukine!?

12.09.2017.

Ivan Žada: Fra Ma Fu festival postaje središnje mjesto godišnjeg okupljanja novinara

Za koordinaciju svih događanja na Fra Ma Fu festivalu zadužen je Ivan Žada, desna ruka direktora festivala Gorana Gazdeka, koji pokreće konce festivala u čiju je organizaciju uključeno nekoliko desetaka ljudi, među kojima su i brojni volonteri.

05.09.2017.

Srbija poslala prosvjednu notu zbog paljenja 'Novosti'

Srbija je danas hrvatskom veleposlaniku u Beogradu uručila prosvjednu notu zbog paljenja srpskog tjednika 'Novosti' u Zagrebu. 

05.09.2017.

Članovi A-HSP-a javno zapalili primjerak "Novosti", Predsjednik HND-a: "To je prijetnja"

Članovi Autohtone - hrvatske stranke prava održali su prosvjed ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba.

04.09.2017.

Novinari (samo)kritično o stanju u medijima Virovitičko-podravske županije i radu HND-a

U Virovitičko-podravskoj županiji registrirano je deset medija – četiri radio stanice (Radio Virovitica, Gradski radio Virovitica, Pitomi radio, Radio Slatina i Radio Orahovica), jedne novine (Virovitički list), jedan televizijski studio (Plava televizija) i tri portala (virovitica.net, icv i virovitica.info) u kojima je zaposleno 45 djelatnika.

23.08.2017.

Gospa na televiziji: Vjerskih emisija puno, gledanosti malo

Gledanost je pokazatelj dokle televizijski sadržaj dopire. Na Veliku Gospu koliko-toliko daleko je doprlo samo ono što se emitiralo na Prvom programu HTV-a, koji je uglavnom opravdao očekivanja. Preostala tri kanala su mogla i bez vjerskog sadržaja s obzirom na njihovu mizernu gledanost.

22.08.2017.

Sprečavanje informacija PDV-om na besplatne knjige

U Hrvatskoj prevladava sprečavanje informacija. Čak i u Zakonu o pravu na pristupu informacijama propisani su teško razumljivi brojni i dugotrajni komplicirani administrativno pravni postupci, u biti više kao prepreke novinarima i ostalim podnositeljima zahtjeva za pravo na pristup informacijama, a znatno manje kao olakšice za pristup informacijama.

10.08.2017.

Saša Leković: Promoviraju se teze koje opravdavaju primitivizam

“Hrvatsko društvo je, nažalost, teško bolesno. Između ostaloga na djelu je pomno organizirana nacionalističko-klerikalna revolucija. Jedna od temeljnih metoda je umjetno stvaranje neprijatelja kroz relativizaciju važnih društvenih tema i istovremeno promoviranje teza koje bi trebale opravdati primitivizam, intelektualno prostituiranje i svaku vrstu revizionizma u službi aktualnih dnevno-političkih potreba.”

06.08.2017.

Hoće li Lucić kazneno odgovarati zbog nuđenja mita? Odvjetnici i profesori diskutiraju na Telegramu

Franjo Lucić pokušao je podmiti novinara Telegrama Dragu Hedla kako ne bi pisao o sumnjivim poslovima njegovih tvrtki o čemu smo objavili i audio snimke. USKOK je krenuo rasvjetljavati ovaj slučaj. Može li Lucić zbog pokušaja davanja mita kazneno odgovorati i jesu li snimke zakonit dokaz? Govore odvjetnici i pravni stručnjaci Emil Havkić, Vesna Alaburić, Anto Nobilo, Ljubo Pavasović Visković, Veljko Miljević i Ivo Josipović.

31.07.2017.

EKSKLUZIVNO Saborski zastupnik i šef županijskog HDZ-a pokušao podmititi Telegramovog novinara

HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio je mito novinaru Telegrama tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je – odustane li od teksta koji priprema – spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

27.07.2017.