Iz medija

HRVOJE ZOVKO 'Cijela priča oko otkaza ima za cilj poniziti me, to što mi se dogodilo je zastrašivanje'

U siječnju 1998. Hrvoje Zovko počeo je raditi na HRT-u, a onda mu je vrh kuće u utorak odlučio dati izvanredni otkaz zbog svađe s rukovoditeljicom HTV-ova Informativno-medijskog servisa Katarinom Perišom Čakarun. A Zovko je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

 

30.09.2018.

Politika ministrice Obuljen Koržinek štetnija je od onoga što je radio Hasanbegović

Više od dvije i pol godine proteklo je, evo, otkako je prošli ministar kulture Zlatko Hasanbegović pomeo neprofitne medije s liste primatelja javnih dotacija preko te ustanove. Bio mu je to prvi veći potez u kratkom, razmjerno šokantnom mandatu, a nimalo slučajan.

29.09.2018.

Drago Hedl pokazao što znači novinarska solidarnost: Zbog otkaza Hrvoju Zovku, odbio HTV

Razlog tome je činjenica da bih govorio za televiziju koja se na meni neprihvatljiv način obračunava s novinarima, objasnio je Hedl Denisu Latinu

28.09.2018.

Bio sam na presici HND-a kad je HRT-ov novinar saznao da je dobio otkaz: Laku noć i sretno, Hrvatska

“Na HRT-u vlada profesionalna apatija, strah i egzistencijalna ucjena”, govorila je za potpredsjednica HND-a Slavica Lukić. “Pozivamo HRT da prestane sramotiti zemlju i povuče otkaz kolegi Zovku, te se očituje o navodima o cenzuri i kaosu u programu”, kazivao je njen kolega Denis Romac. Za to vrijeme netko je na Prisavlju dovršavao bizarno priopćenje o otkazu za "jednog od svojih zaposlenika".

25.09.2018.

Pokrenut postupak izvanrednog otkaza Hrvoju Zovku

Radničko vijeće HRT-a primilo je danas, kako neslužbeno doznajemo, prijedlog za izvanredni otkaz Hrvoju Zovku, i o tom se prijedlogu mora očitovati do ponedjeljka, iako konačni stav radničkog vijeća nije obvezujući za upravu HRT-a.

20.09.2018.

DIREKTOR I NOVINAR GORAN GAZDEK: Ne može se svatko baviti reportažom - kraljicom novinarstva

Kao i sve drugo, i novinarstvo je odraz stanja u društvu. Kako društvo moralno tone, tako je i novinarstvo jako daleko od onog što bi trebalo biti. To podrazumijeva da je, prije svega, objektivno. Ne može do kraja biti neovisno. Danas je novinarstvo ovisno i o politici i o oglašivačima.

19.09.2018.

Protiv govora mržnje prema Romima

U zagrebačkom prigradskom naselju Vukomerec smiruje se situacija nakon što je pred neki dan došlo do puškaranja između više građana romske nacionalnosti u neposrednoj blizini škole. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučno odbija zahtjeve dijela mještana da se romska obitelj koja živi preko puta škole iseli, a zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi upozorava na rasističke izjave koje dolaze od dijela mještana.

18.09.2018.

Hrvatsko novinarsko dužno

Hrvatsko novinarsko društvo izgubilo je 25 godina dug sudski spor zbog kojeg zajedno sa zateznim kamatama mora platiti više od dva milijuna kuna u međuvremenu ugašenoj tvrtki. ‘Nedopustivo je da se sporost hrvatskog pravosuđa lomi preko leđa HND-a. Ovakvo pravosuđe je rak rana hrvatskog društva’, kaže Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

17.09.2018.

Kolumna SANJA MODRIĆ - Prvi put kažem: HTV treba prodati

Naivnost je mana. Neki se pritom tješe da je to odlika dobrodušnih ljudi, neiskvarenih, onih koji s povjerenjem u dobro vide zlo samo ako se mora. Drugi će reći da je naivnost uglavnom znak gluposti. Prihvaćam i to drugo drastično tumačenje, a ono se odnosi i na mene. Bila sam, dakle, glupa.

10.09.2018.

Ogromna afera HRT-a: Ćosić priznao, istraga traje mjesecima, kolege zgroženi

Incident u kojem su, prema dostupnim informacijama, sudjelovali dugogodišnji komentator HTV-a i reprezentacije Drago Ćosić te koordinator Saša Dedić prava je slika za kraj programa koji nam je državni komentator Ćosić godinama servirao u prijenosima reprezentacije.

07.09.2018.