Iz medija

Skandalozno tumačenje: Vrh Crkve u Hrvata očito želi da se loše vijesti - metu pod tepih

Trebali bi znati da nisu mediji odgovorni za kriminal, korupciju, nepotizam i drugo o čemu izvještavaju. Ali zato postoje odgovorni u koje Crkva prstom ne upire, ističe predsjednik HND-a Hrvoje Zovko. 

21.08.2019.

HND: Kriminalom i krivotvorinama otimaju Novinarski dom

HND od sudova traži reviziju i ponavljanje sudskog postupka. U rujnu prošle godine, javnost je šokirala vijest da je HND izgubio četvrt stoljeća dug sudski spor protiv davno propale tvrtke "UTT Europa 92", zbog kojega njezinoj nasljednici u vlasništvu dva čovjeka - "Stečajnoj masi UTT Europa 92" - mora isplatiti više od dva milijuna kuna.

08.08.2019.

HND zbog spora starog 26 godina mora jednoj firmi platiti 2,5 milijuna kuna. Sad tvrde da je krivotvorila ključan dokaz

U Hrvatskom novinarskom društvu danas je održana konferencija za medije na kojoj je vodstvo udruge upoznalo javnost s, kako tvrde, pokušajem otimanja imovine HND-a na temelju krivotvorenih dokumenata. HND su naime prošli tjedan pokušali ovršiti vlasnici tvrtke protiv kojih je udruga u rujnu 2018. izgubila 25 godina dug sudski spor.

07.08.2019.

EVAKUIRANA ZGRADA HANZA MEDIJE ZBOG LAŽNE PRIJETNJE BOMBOM Zaposlenici se vratili na posao nakon što je policija 'pročešljala' cijelu zgradu

Zbog nove prijetnje bombom, ovoga puta u zgradi u zagrebačkoj Koranskoj ulici 2, evakuirani su svi zaposlenici Hanza Medije, ali i svih drugih tvrtki i institucija u toj zgradi.Dojava je došla nešto poslije 12.30 sati u odjel Osmrtnice Jutarnjeg lista, o čemu je odmah obaviještena policija, a do njezina dolaska svi su zaposlenici napustili zgradu.

01.08.2019.

Novinarka JP-a umanjuje težinu svog članka, tvrdi da to 'nije velika priča'

Novinarka Jerusalem Posta Greer Fay Cashman u srijedu je u telefonskom razgovoru s hrvatskim novinarima umanjivala značaj svog teksta u kojem tvrdi da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanku s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom kazala da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama te da je BiH pod kontrolom militantnog islama", tvrdeći da to "nije velika priča".

31.07.2019.

Blog - Piše: Zdenko Duka - Plenković nije tu da dopusti ili ne dopusti slobodu govora

U demokratskoj državi, a to Hrvatska po mnogo čemu ipak jest, premijer Plenković nema što dopustiti ili ne dopustiti. Zar misli uvesti cenzuru koja je Ustavom zabranjena? Ne, ali misli novinare i druge navesti na autocenzuru, ako baš ne žele da ih on zapamti po zlu.

23.07.2019.

Ustavni sud protiv vala tužbi protiv medija i novinara

Ustavni sud Hrvatske donio je nekoliko presuda kojima će – kako se očekuje – prekinuti praksu tuženja i presuđivanja novinara i medija za visoke iznose radi sramoćenja. Sada hrvatski suci neće moći suditi u medijskim slučajevima kao da ne postoje konvencije i presude Europskog suda za ljudska prava, jer ih je Ustavni sud ugradio u ove odluke, kažu stručnjaci.

23.07.2019.

Marenić apelirao na medije da se suzdrže od istraživačkih članaka i komentara dok ne stignu službeni rezultati istraga jer štete gradu

Poput nedavnih skandaloznih izjava predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović kojima na sramotan način daje naputak novinarkama i novinarima kako trebaju svoj posao raditi „u interesu države“, zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća od medija traži da šute dok ne završe službene istrage u slučaju krađe najmanje 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna kako ne bi "radili štetu gradu“.

23.07.2019.

KLASA OPTIMIST - PIŠE: ANTE TOMIĆ - Premijer protiv novinara

Čast ove zemlje u ovome trenutku zaista ne spašavaju ni nepotkupljivi policajci, ni hrabri suci, ni istinoljubivi svećenici, već tek dvadeset, trideset novinara koji ne pristaju na laži i ne žele glumiti budale kao što ih svi drugi, i ministri, i inspektori, i akademici, i biskupi glume

22.07.2019.

Švicarska televizija odgovorila predsjednici Grabar Kitarović

Novinar Georg Hässler sa švicarske televizije SRF komentirao je intervju koji je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala za taj medij. Predsjednica je razgovarala upravo s njim.

18.07.2019.