Iz medija

Saša Leković: Piromanija

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva o maltretiranju novinara: Napadi na HND rezultat su bijesa onih kojima Društvo smeta da bez problema pokore one medije i novinare koji nisu sami pohrlili biti poslušnici.

20.02.2016.

World Press Photo: Nagrađena fotografija izbjeglice s bebom na mađarskoj granici

Crno-bijelu fotografiju snimio je nezavisni fotograf u noći 28. kolovoza 2015., dok su izbjeglice pokušavale preći u Mađarsku. Beba je prešla iz ruku u ruke pod bodljikavom živom na granici između Horgoša u Srbiji i Roszkea u Mađarskoj.

20.02.2016.

HRT bez komentara na Rajkovićevo pismo Reineru

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u petak nije komentirala pismo bivšeg člana Nadzornog odbora (NO) HRT-a Dražena Rajkovića predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru u kojem stoji da je izvješće o zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a za 2014., nedavno upućeno Saboru, "neistinito, necjelovito, netransparentno i nevjerodostojno".

19.02.2016.

Kad će novinari napokon odgovoriti na nasilništvo i uvrede

Primjer prvi: Bernie Sanders, američki demokratski predsjednički kandidat, s govornice se obraćao svojim pristašama kad je odjednom uz “O, moj Bože” sišao s govornice i uputio se k čovjeku koji je pao na pod

18.02.2016.

Naši mediji moraju pomagati poduzetnicima i herojima

Moja poduzetna Hrvatska: Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata pokreću projekt povezivanja poduzetnika i lokalne vlasti te edukacije najmlađih.

18.02.2016.

Ravnatelj javne televizije i ne pomišlja na ostavku: Gorana Radmana će rušiti na izvješću o radu HRT-a - to je najbrže

Glavnom ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu, vladajuća garnitura Domoljubne koalicije i Mosta sprema smjenu, svaka strana iz svojih razloga, a kako će to izvesti, hoće li Radmanu biti isplaćena otpremnina ako ode prije isteka mandata te tko bi ga mogao naslijediti, Jutarnji je istražio s nekoliko vrlo upućenih sugovornika.

17.02.2016.

Zašto je 600.000 novinara protiv Karamarka!?

Iako nisu u pravu, nema veze što kritičare Tomislava Karamarka u obrani slobode medija podržava 600.000 novinara diljem svijeta, kako prenosi Hrvatsko novinarsko društvo. Zoran Milanović radio je to perfidnije. Kritičare i “novine te vrste” nije čitao.

17.02.2016.

Fahrudin Radončić izašao na slobodu, određene mjere kućnog pritvora

Sud BiH donio je odluku da se čelnika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića pusti iz pritvora, potvrdio je za Večernjak njegov odvjetnik Dragan Barbarić. "Upravo sam informiran o odluci da se gospodina Radončića pusti iz pritvora.Mogu reći da se radi o uobičajenoj i očekivanoj odluci suda", rekao je Barbarić. 

17.02.2016.

Dogovorili se DZNAP i izdavači

U Zagrebu je održana 7. Skupština Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP), na kojoj su članovi izabrali Predsjedništvo i Nadzorni odbor DZNAP-a. Prihvaćena je i lista 150 autora i odluka o isplati autorskih naknada i glavarine, pri čemu autori čije su tekstove korisnici usluga press cliping agencija najčešće kupovali dobiti najveću novčanu naknadu.

 

17.02.2016.

Uhićen novinar Hayri Tunç: "Turska vlada je na putu prema autoritarnosti, a pritisci na novinare dio su njihove metode”

fairpress.eu

Policija u Istanbulu privela je 2. veljače o.g. novinara nezavisnog portala Jiyan, Hayrija Tunça. Novinar je potom, dan poslije, optužen za širenje propagande Kurdistanske radničke stranke (PKK) i Saveza kurdskih zajednica (KCK), izvijestio je na svojoj stranici CPJ

16.02.2016.