Iz medija

Slobodna Dalmacija otpustila posljednjeg novinara zagrebačkog dopisništva

ZAGREB, 20. svibnja 2015. (Hina) - Uprava Slobodne Dalmacija ukinula je zagrebačko dopisništvo otkazavši ugovor o radu jedinom preostalom novinaru, unatoč protivljenju Radničkog vijeća i upozorenjima o tzv. prikrivenom radu jer se uvidomu tekstove iz Zagreba objavljene u Slobodnoj Dalmaciji može utvrditi da su njihovi autori bivši novinari dopisništva u međuvremenu zaposleni u nakladniku Jutarnjeg lista EPH Media.

25.05.2015.

Filić ponovno izabran za predsjednika Sindikata novinara Hrvatske

ZAGREB, 23. svibnja 2015. (Hina) - Novinar Večernjeg lista Anton Filić u subotu je ponovno izabran za predsjednika Sindikata novinara Hrvatske (SNH) na izbornoj skupštini s koje je poručeno da će ta strukovna organizacija i dalje prozivati sve koji krše novinarska prava bez obzira dolaze li iz redova vlasti, vlasnika medija ili velikih korporacija koje nerijetko ucjenjuju medije kao glavni oglašivači.

25.05.2015.

Desnica osjetljivija na satiru

Satira u Hrvatskoj dobila je građanska prava - satirički portal News-bar dobio je tjedni termin na jednoj od tri nacionalne televizije - RTL-u. Karikaturist Srećko Puntarić - Felix, reprezentativnom izložbom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, upravo obilježava 40 godina rada i 20 godina svakodnevnog pojavljivanja na stranicama tiražnog Večernjeg lista. Karikaturist Nikola Plečko, alias Nik Titanik, nedavno je obilježio deset godina svakodnevnog pojavljivanja u najtiražnijem hrvatskom dnevniku "24 sata", na čijim stranicama je od prvog dana.

Piše: Enis Zebić

25.05.2015.

GODIŠNJI SUSRET BISKUPA MRZLJAKA S MEDIJSKIM DJELATNICIMA U hrvatskom društvu nedostaje dobre komunikacije

Susretu se odazvalo 30-ak medijskih djelatnika, među kojima su bili direktori, urednici i novinari iz desetak svjetovnih tiskanih i elektroničkih medija, te suradnici za pojedina katolička glasila, kao i djelatnici biskupijskoga Ureda za pastoral u medijima, koji je bio i organizator susreta.

Izvor: Ika

22.05.2015.

Puhovski: Vrlo je neobično da čelnik HHO-a traži sankcioniranje novinara

Posebno je problematično Peternelovo etiketiranje Hrvoja Klasića kao nećaka komunističkog čelnika. Kakve to veze ima, pita se Žarko Puhovski i oštro osuđuje poziv na sankcioniranje novinara HRT-a

L. Tomičić

21.05.2015.

OGORČENI NOVINARI \'ZABA želi samo nekretnine, Novi list će biti podstanar u svojoj kući\'

\'Nakon što je Novi list prije godinu dana gurnut u predstečajnu nagodbu, odlukom uprave i većinskog vlasnika Alberta Faggiana, prije nekoliko dana postalo je jasno da postupak predstečajne nagodbe nije pokrenut niti da bi se zaštitila radna mjesta 250 radnika Novog lista, niti Novi list sam po sebi, već isključivo zbog toga da bi se izdavačka kuća sa 115 godina tradicije raskomadala u interesu većinskog vlasnika, Zagrebačke banke i mogućih kupaca nekretnina i brenda Novog lista\', kažu u Sindikatu novinara Hrvatske - podružnica Novi list

18.05.2015.

Radmanova plaća veća od premijerske

Prosječna isplaćena bruto plaća u prvom kvartalu ove godine za radno mjesto glavnog ravnatelja HRT-a bila je 42.073,58 kuna!    

Siniša Pavić

15.05.2015.

DORH traži ugovore o prodaji Tiska i Večernjeg lista kao i bilancu Arene

Ministarstvo financija najavilo da je zainteresirano za otkup svih nekretnina i zemljišta nekadašnjeg NIŠPRO Vjesnika svojevremeno procijenjenih na 80 milijuna eura

15.05.2015.

Merčep na čekanju: Malić nije došao na sud, Butkovića policija nije pronašla

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu dalo je novi nalog policiji za dovođenjem Butkovića danas u 13 sati, dok bi Malić trebao biti priveden na jednu od idućih rasprava

Autor: Ana Raić Knežević

13.05.2015.

Jednom osumnjičen, uvijek pomalo sumnjiv

U pravu je bila psihologinja Mirjana Nazor kada je prošle subote novinarki Marini Borovac u Večernjaku rekla da se o pogrešno osumnjičenim osobama ne bi pisalo ni sada da se nije dogodio slučaj Boška Picule, brata poznatijeg Tonina.

Ružica Cigler

13.05.2015.