Iz medija

Gestapo HND-a

Sva je prilika da se moralni Gestapo HND-a uživio u ulogu avangarde nailazećeg represivnog poretka; uz takvu revnost – i uz samo malo više izvršnih ovlasti – u pothvatu pripitomljavanja štampe nepotrebnima bi se mogli pokazati i policija, i tajne službe, i državotvorno sudstvo.

18.01.2016.

Sramotna ljaga za čitavi HND

Vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva zbog objave pjesme ‘Lijepa naša haubico’ etički osudilo autora Nikolu Bajtu i urednika Novosti Ivicu Đikića: Prvo, zahtjev Marija Ćužića, inače predsjednika Ogranka slobodnih novinara HND-a, deplasirana je polupismena kleveta. Drugo, postupak koji je Vijeće časti protiv mene provelo kukavička je, podla i nakaradna proceduralna svinjarija. Treće, Vijeće je zloupotrijebilo povjerene mu ovlasti s isključivim ciljem nametanja ostalim novinarima svojeg mišljenja o Domovinskom ratu.

18.01.2016.

Silvija Šeparović i Nataša Magdalenić Bantić: Hrvatska umorna od bipolarnosti, ali ovaj kaos nije put naprijed

Možemo se mi smijati onoj »tko je jamio, jamio je«, ali dokle god sami dužnosnici ne podnesu ostavku onim trenom kad su ulovljeni, takav se stav poput raka širi cijeli društvom. Rat je povijesna činjenica, ali nije nam za sve kriv.

17.01.2016.

Pozivi na smrt u komentarima odraz primitivnog društva kakvo je naše

6yka.com

Ovih dana, mogli smo pročitati bezbroj komentara na internet portalima prepunih psovki, koji pozivaju na nasilje, pa čak i ubistva djece, što je samo još jednom potvrdilo koliko je bh. društvo ogrezlo u mržnji.

17.01.2016.

EPH o pisanju medija o gašenju Globusa: S obzirom da se tjednik Globus ne gasi, ne znamo, niti možemo biti odgovorni za ono što drugi mediji pišu odnosno špekuliraju; Wruss: Ne, ne gasi se Globus

Špekuliralo se da bi se politički tjednik Globus mogao ugasiti, izvijestio je u četvrtak 14. siječnja o.g. Tportal, koji je navedenu informaciju saznao od izvora bliskog Europapress Holdingu (EPH). Direktor izdavaštva EPH i direktor tvrtke Europa Digital koja je izdavač političkog tjednika, Tomislav Wruss, izjavio je za Tportal kako se Globus ne gasi te da ako i dođe do toga, da će oni prvi javnost o tome izvijestiti i da to ne namjeravaju učiniti preko drugih medija.

16.01.2016.

Informiranje o crowdfundingu

Prvi informativno-edukativni filmić u sklopu Programa E-misija jednostavno objašnjava koncept i mogućnosti crowdfundinga.

16.01.2016.

Sve što u »Feralu« piše aktualno je i danas

Treće izdanje knjige »Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune«, autora Borisa Pavelića, bogato ilustrirane epopeje o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune, u izdanju Adamića, promovirano je u Domu Braće Matešić u Kastvu. Dupkom puna dvorana nakon predstavljanja mogla je uživati u sit-down kabareu, legendarnih Feralovaca Borisa Dežulovića i Predraga Lučića, pod nazivom »Melodije smijeha i slobode«. 

16.01.2016.

"Charlie" izazvao ogorčenje sprdajući se s utopljenim sirijskim trogodišnjakom

Karikatura objavljena u francuskom satiričkom časopisu Charlie Hebdou koja se poigrava tragedijom malenog sirijskog utopljenika Aylana predstavljajući ga kao imaginarnog odraslog muškarca, spolnog napasnika u Njemačkoj, izazvala je buru negodovanja i kritika na društvenim mrežama.

15.01.2016.

Kriv je, kažnjen nije

Krajem prošle godine Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u gotovo pet godina staroj trakavici čiji je glavni junak bio već pomalo zaboravljeni H-Alterov as, bivši ravnatelj Agencije za elektroničke medije i, također bivši, predsjednik njezina Vijeća, Zdenko Ljevak.

14.01.2016.

Strahovi od autokratske Srednje Europe možda su prenapuhani

Udar na pravosuđe i medije u Poljskoj, koji sliči na akumuliranje moći premijera Viktora Orbana u Mađarskoj, u Europskoj uniji potaknuo je strahove o novoj autokratskoj osi u Srednjoj Europi, temeljenoj na Višegradskoj skupini.

13.01.2016.