Iz medija

HND u imovinskom ratu

07.02.2020.
Link na članak

Hrvatsko novinarsko društvo prisiljeno je voditi borbu protiv uzurpatora, fantomske pravne osobe koja u sporu oko zgrade Novinarskog doma želi ovršiti financijska sredstva HND-a, ali i ugostiteljem koji je odavno prekršio ugovor o najmu, ne plaća račune i ne želi izaći iz prostorija.

Hrvatsko novinarsko društvo prisiljeno je voditi borbu protiv uzurpatora, fantomske pravne osobe koja u sporu oko zgrade Novinarskog doma želi ovršiti financijska sredstva HND-a, ali i ugostiteljem koji je odavno prekršio ugovor o najmu, ne plaća račune i ne želi izaći iz prostorija Novinarskog doma. Nedavno je rukovodstvo HND-a upozorilo na pokušaj otimanja imovine zbog ranije presude, donesene na osnovu krivotvorenih dokumenata, po kojoj je HND trebao platiti 2,5 miliona kuna.

- Ovrhu je preko suda pokrenula stečajna masa iza tvrtke U.T.T. Europa 92 ne bi li u zadnji trenutak pokušala protuzakonito doći do imovine HND-a, jer se ona pokreće samo dva tjedna prije odluke o ponavljanju postupka koji je HND zatražio pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu, a zbog u međuvremenu pronađenih krivotvorina na temelju kojih je presuda donesena i sud obmanut - istaknuo je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, podsjetivši i na pokušaj da se ovrha provede preko Fine.

U HND-u ukazuju na nevjerojatnu upornost kojom se atakira na njihovu imovinu, prije svega na zgradu Novinarskog doma čija je vrijednost 20 puta veća od vrijednosti, kako se pokazalo, nepostojećeg duga HND-a, ali i na lakoću kojom pravosuđe uvažava zahtjeve vlasnika davno izbrisane tvrtke U.T.T. Europa 92 i izlazi im u susret, iako protiv jednog od njih postoji osuđujuća nepravomoćna presuda.

 

Cijeli tekst možete pročitati na portalnovosti.com