Iz medija

Genijalni HRT opet izgubio na sudu. U središnjem Dnevniku objavili da je priveden krivi čovjek

17.01.2022.
Link na članak

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u svom je središnjem Dnevniku objavila fotografiju krivog čovjeka uz veliku vijest o privođenju. Grafički dizajner Vedran Duhaček neugodno se iznenadio kada mu je 16. rujna 2019. navečer počeo zvoniti telefon, a jedan od poziva bio je onaj od šefa koji ga je pitao: “Što se to događa? Gdje si? Gledam na TV-u tvoju facu, uhićen si!”

Vedran Duhaček ubrzo će shvatiti da je HRT u svom središnjem Dnevniku objavio vijest o privođenju novinara portala Index.hr Gordana Duhačeka, no u prilogu je objavljena njegova fotografija.

U to je vrijeme novinar Indexa bio na meti policije zbog objava na društvenim mrežama kojima je, kako mu se imputiralo, vrijeđao policiju. Radilo se o poznatoj preradi pjesme Vila Velebita, zbog čega je Duhaček završio na Prekršajnom sudu. Fotografija Vedrana Duhačeka koji se za vrijeme tog Dnevnika igrao s djetetom bila je u kadru 25 sekundi.

“Svi su mislili da sam ja počinitelj tog prekršaja”, kazao je na sudu kojem je podnio tužbu protiv HRT-a. Tražio je odštetu zbog objavljene neistine, a sud mu je na kraju nepravomoćnom presudom i dosudio 15 tisuća kuna naknade. HRT će morati platiti i šest tisuća kuna sudskih troškova.

 

Cijeli tekst možete pročitati na telegram.hr.