Iz medija

Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

12.03.2015.
Link na članak

Nakon afere koja je na HRT-u izbila zbog prijenosa inuguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile su otkaz.

Autori:
Božena Matijević, Večernji list
Nakon afere koja je na HRT-u izbila zbog prijenosa inuguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile su otkaz, doznaje Večernji list. Prema neslužbenim informacijama, odluka da im se da izvanredni otkaz donijeta je danas uz protivljenje Ogranka HND-a i Sindikalne podružnice SNH-a.

- Mogu samo potvrditi da su sindikati dobili obavijest da će Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić danas biti uručen otkaz - kazala nam je to predsjednica sindikata novinara i medijskih radnika HRT-a Sanja Šegedin Miriovsky. Time je potvrdila glasinu koja se pronijela HRT-om kako je dvjema televizijskim novinarkama i urednicama danas uručen otkaz. Potvrdu te informacije pokušali smo još dobiti i od samih kolegica Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić no nisu uzvraćale na pozive a iz glasnogovorničke službe HRT-a samo nam je poručeno da ništa ne mogu komentirati jer je sve stvar interne procedure.

Podsjećamo, otkazi kolegicama dati su zbog toga što su u javnosti istupale bez odobrenja nadređenih a njihova istupanja ticala su se emisije Inauguracija koju je vodila Elizabeta Gojan.

K tome doznalo se i to da su ovih dana otkaze na HRT-u dobilo još troje zaposlenika jer je otkriveno da su imali lažne diplome. Naime HRT je kako nam je potvrđeno u glasnogovorničkoj službi dao na provjeru diplome svih 3.000 prisavskih zaposlenika i među njima su otkrivene samo tri lažne. Onima kod kojih je utvrđena lažna diploma dat je otkaz. Zasad se još nije doznalo o kome se radi i gdje je tih troje radilo.

Autori:
Božena Matijević, Večernji list