Iz medija

Ekskluziv: Istraga je konačno gotova. Europska pravobraniteljica osudila Šuičin napad na novinara usred TV emisije

29.03.2021.
Link na članak

Okončana je istraga koju je u srpnju prošle godine pokrenuo ured europske pučke pravobraniteljice zbog ekscesa Dubravke Šuice u programu Dubrovačke televizije, kada se usred emisije javila u eter i napala voditelja zbog toga što je dopustio gledatelju da u programu iznosi “objede, neistine, dezinformacije” o njezinoj imovini.

Telegram je u posjedu službene odluke od 26. ožujka, koju potpisuje pravobraniteljica Emily O’Reilly, a u zaključcima istrage stoji kako “pravobraniteljica smatra da su izjave potpredsjednice Europske komisije bile neprimjerene” te izražava žaljenje što se ni Šuica ni Europska komisija nisu ispričale zbog konkretnog incidenta.

Pritom je pravobraniteljica udijelila packu Komisiji zbog naknadnog opravdanja kako je došlo do “mogućeg nesporazuma kojeg su izjave mogle proizvesti u dijelu javnosti”. Pravobraniteljica, naime, smatra da je neprimjereno implicirati kako je problem u percepciji javnosti, a ne riječima koje je Šuica, inače potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju, izrekla u programu.

 

Cijeli tekt možete pročitati na telegram.hr.