Iz medija

Bivši medijski gigant zajedno s tiskarom ide u likvidaciju: Država preuzima kompleks na Slavonskoj aveniji

01.11.2022.
Link na članak

Nakon što je ljetos u aneks Vjesnikova nebodera preselio Fond za obnovu potresom stradalih područja, država je odlučila finiširati vlasničko ovladavanje kompleksom nekadašnje izdavačke kuće Vjesnik na Slavonskoj aveniji. Kako doznajemo od Tomislava Orehovca, odvjetnika i likvidatora Vjesnika d.d., država će kupiti kompletan suvlasnički dio Vjesnika d.d. u nekadašnjem Vjesnikovu kompleksu, što uključuje, naveo je, zgradu u kojoj je tiskara, poslovni neboder i poslovne urede u aneksu.

- S obzirom na to da Vjesnik d.d. nije jedini vlasnik nekretnina u nekadašnjem Vjesnikovu kompleksu i da je država već suvlasnik u određenom dijelu nekretnina na toj lokaciji te je jedina izrazila spremnost kupiti suvlasnički dio Vjesnika d.d., predložio sam Skupštini društva donošenje spomenute odluke - rekao nam je Orehovec, koji je za 6. prosinca ove godine sazvao skupštinu Vjesnika d.d. u likvidaciji s prijedlogom prodaje preostale imovine tvrtke državi.

Od 5. srpnja ove godine, podsjetimo, Vjesnik d.d., koji se nakon sloma istoimenog dnevnog lista 2013. sveo na tiskaru, prošavši u to vrijeme i predstečaj, nalazi se u likvidaciji po prijedlogu tadašnje Uprave predvođene Ilijom Nedićem i odluci Skupštine društva koja je podržala taj prijedlog. Tvrtka je u prošloj godini, uprihodivši 41 milijun kuna, zabilježila gubitak u poslovanju od 7,7 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila je dodatnih 1,7 milijuna kuna minusa. Prema izvješću Uprave za prvo ovogodišnje polugodište, nije došlo do oporavka tržišta nakon pada prouzročenog pandemijom, zbog prekida dobavnih lanaca otežane su nabave repromaterijala za tiskaru, a porasle su i cijene plina i struje. Sve su to razlozi da je pokrenuta likvidacija.

 

Cijeli tekst možete pročitati na jutarnji.hr.