Aktualno

Aktualno - vijesti

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom dodijelila priznanja novinarima i medijima

U Saboru je obilježena deseta godišnjica osnivanja institucije pravobranitelja za osobe s invaliditetom, a tom je prilikom pravobraniteljica dodijelila priznanja novinarima i medijima iz javnog, privatnog i neprofitnog sektora koji su se istaknuli u promicanju pozitivne percepcije osoba s invaliditetom i većeg stupnja društvene svijesti s invaliditetom u javnosti. 

02.07.2018.

Hrvoje Zovko novi je predsjednik HND-a

Novi predsjednik HND-a je Hrvoje Zovko, odlučila je Skupština Hrvatskog novinarskog društva na izvanrednom izbornom zasjedanju u Novinarskom domu.

29.06.2018.

EFJ i IFJ oštro osuđuju fizički napad na novinara Hrvoja Bajlu

Europska federacija novinara i Međunarodna federacija novinara priključuju se svojim članicama na zapadnom Balkanu u oštroj osudi fizičkog napada na Hrvoja Bajlu te potiču hrvatske vlasti na poduzimanje hitnih mjera u pogledu međunarodnih konvencija zašite ljudskih prava i slobode izražavanja.

29.06.2018.

Regionalna platforma oštro osuđuje divljački napad na novinara Hrvoja Bajlu

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnost novinara, koja predstavlja više o 8000 članova, oštro osuđuje divljački napad na novinara Hrvoja Bajlu, vlasnika portala Zadarske vijesti i dopisnika Indexa.hr i tjednika Nacional.

29.06.2018.

Anton Filić, Branka Starčević i Hrvoje Zovko kandidati za predsjednika/cu HND-a

Anton Filić, Branka Starčević i Hrvoje Zovko kandidati su za predsjednika/cu HND-a koji/a će se birati na izvanrednoj Skupštini Društva, 29. lipnja 2018. u 10 i 30 u Novinarskom domu. Kandidate je, sukladno Statutu, moguće predložiti i na samoj sjednici Skupštine Društva.

28.06.2018.

Vlada predlaže Josipa Popovca za novog predsjednika Vijeća za elektroničke medije

Vlada je sa zatvorenog dijela sjednice u srijedu Hrvatskom saboru podnijela amandmane na prijedloge odluka o razrješenju i imenovanju dijela članova Vijeća za elektroničke medije, kojima predlaže da se s 31. kolovoza. na njegov osobni zahtjev, razriješi dosadašnji član i predsjednik Vijeća Damir Hajduk, te se novim predsjednikom s danom 1. rujna imenuje Josip Popovac.

28.06.2018.

Napadač na zadarskog novinara Hrvoja Bajlu pušten na slobodu

Poduzetnik i bivši nogometaš Jakov Surać, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer pretukao i teško ozlijedio zadarskog novinara Hrvoja Bajlu, jučer navečer pušten je da se brani sa slobode. Ta je odluka donesena unatoč ocjeni suca istrage da postoji opasnost od počinjenja težeg kaznenog djela i realizacije prijetnji upućenih novinaru.

27.06.2018.

Predstavnik OESS-a osuđuje fizički napad i prijetnje smrću upućene novinaru Hrvoju Bajlu

Predstavnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) za slobodu medija Harlem Désir osudio je fizički napad i prijetnje upućene novinaru Hrvoju Bajlu u Zadru.

27.06.2018.

Bruno Kovačević imenovan glavnim urednikom svih televizijskih programa HRT-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića imenovao je Brunu Kovačevića za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Elianu Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija  i Andreju Arežinu Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga, objavljeno je na internim mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.

26.06.2018.

Bivši nogometaš Surać večeras pred istražnim sucem zbog napada na novinara Bajla

Bivši nogometaš i kapetan NK Zadra Jakov Surać (43), koji je u uhićen pod sumnjom da je u nedjelju pretukao zadarskog novinara Hrvoja Bajlu (33), u utorak navečer trebao bi biti izveden pred suca istrage Županijskog suda u Zadru.

26.06.2018.