Aktualno

Aktualno - vijesti

GONG: Vladi poslati inspekciju zbog skrivanja dokumenata

Nedopustivo je da hrvatska Vlada ignorira hrvatske zakone i potkopava rad nezavisne institucije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, priopćili su iz GONG-a te pozvali povjerenika za informiranje da postupi prema službenoj dužnosti i pošalje inspekcijski nadzor u Vladu kako bi se mogle utvrditi činjenice u slučaju Helsinki.

 

 

05.12.2019.

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2019. godini

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine.

04.12.2019.

Dobitnici nagrade Hrvoje Mateljić: Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak

Na svečanosti u Novinarskom domu dodijeljene su Liderove nagrade Hrvoje Mateljić najboljim gospodarskim novinarima u Hrvatskoj. Ovogodišnji dobitnici su Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak. Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. 

03.12.2019.

Malteški premijer sprema se na ostavku zbog afere oko ubojstva novinarke

Malteški premijer Joseph Muscat kazao je svojim suradnicima da se planira odmah povući s dužnosti, objavio je u petak list Times of Malta.

29.11.2019.

Konferencija "Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnih medija": Podrška ozbiljnom novinarstvu

U borbi protiv lažnih vijesti ključno je jačanje profesionalnih standarda u medijima i podrška ozbiljnom i kritičkom novinarstvu, istaknuto je u srijedu na međunarodnoj konferenciji "Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnom novinarstvu".

27.11.2019.

Osječki sud potvrdio optužnicu protiv HDZ-ova zastupnika Lucića

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo optužnicu protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, kojeg Uskok tereti za nuđenje mita novinaru "Telegrama" Dragi Hedlu, doznaje se na Sudu.

25.11.2019.

Nisi sama! Zaustavimo online nasilje i trolanje novinarki zajedno!

Međunarodna federacija novinara (IFJ) pokrenula je akciju kojom se želi poslati snažna poruka svima da novinari neće trpjeti bilo kakvu vrstu nasilja, a posebno online nasilje i trolanje kolegica novinarki.

24.11.2019.

Dostajemrznje.org - alat za prijavljivanje govora mržnje

Alat za prijavljivanje govora mržnje dostajemrznje.org nastao je u suradnji Centra za mirovne studije, Gonga i Kuće ljudskih prava Zagreb, kao odgovor na učestalu prisutnost govora mržnje koji razorno djeluje na društvenu koheziju, vrijednosti pluralizma, interkulturalnosti i tolerancije prema drugima i drugačijima.

22.11.2019.

Integrativno poučavanje medijske pismenosti

-Medijsko opismenjvanje nam je važno za kritičko razumijevanje medija, vrednovanje medijskih poruka, uočavanje lažnih I prikrivenih poruka, obranu od manipulacija, ali i za stvanje vlastite medijske poruke, kazala je Irena Šafarik Župić na konferenciji za novinare predstavljajući projekta In Medias ReStart - integrativno poučavanje medijske pismemosti.

22.11.2019.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i direktor HR Vukovar Robert Rac položili vijence kod spomen biste Siniše Glavaševića

Hrvatski radio Vukovar prisjetio se svojih kolega Branimira Polovine i  Siniše Glavaševića, koji su mučki ubijeni na Ovčari 20. studenoga 1991.  godine. Tim su povodom predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko,  ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena  Miškić i direktor Hrvatskoga radija Vukovar Robert Rac, u prisutnosti  djelatnika HRV-a, položili  vijenac i zapalili svijeću podno  spomen biste Glavaševiću u  holu zgrade HRV-a.

21.11.2019.