Aktualno

Aktualno - vijesti

Osuda najnovijih prijetnji medijima i novinarima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara koja zastupa više od 7.800 članova, najoštrije osuđuje najnovije verbalne prijetnje upućene medijima i novinarima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

09.12.2017.

HRT u siječnju pokreće televizijski program za dijasporu HTV5

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u siječnju 2018. pokrenut će televizijski program namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske te međunarodnoj javnosti, potvrđeno je Hini s javne radiotelevizije.

07.12.2017.

Održana radionica Povjerenika za informiranje "Moje pravo na informaciju"

Povjerenik za informiranje kao tijelo nadležno za zaštitu, praćenje i promicanje prava na pristup i ponovnu uporabu informacija održao je radionicu "Moje pravo na informaciju" u okviru provedbe projekta "Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama", sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Radionica je održana u Kući Europe u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

06.12.2017.

Predstavnik za slobodu medija OESS-a izrazio zabrinutost za sigurnost novinara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Predstavnik za slobodu medija OESS-a Harlem Désir izrazio je zabrinutost za sigurnost novinara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zbog praćenja nedavne presude Međunarodnog suda u Haagu.

06.12.2017.

Programsko vijeće: Ograđivanje HRT-a od Stankovića ozbiljan je propust i kršenje ustavnih prava

Programsko vijeće HRT-a je većinom glasova i uz izdvojena mišljenja usvojilo zaključak kojim se ograđivanje vodstva nacionalne radiotelevizije od novinara i voditelja Aleksandra Stankovića ocjenjuje ozbiljnim propustom.

05.12.2017.

Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a: Osniva se Fond za inovativne lijekove

U tijeku je osnivanje Fonda za inovativne lijekove, koji će omogućiti da inovativni lijekovi budu dostupni što većem broju pacijenata u Hrvatskoj, pa tako i djeci oboljeloj od spinalne mišićne atrofije, potvrdio je Ministar zdravstva Milan Kujundžić na okruglom stolu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva "Mogu li svi dobiti skupe lijekove? Od Spinraze do drugih inovativnih lijekova".  

04.12.2017.

HND osuđuje prijetnje novinarima zbog izvještavanja o samoubojstvu generala Praljka

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje prijetnje upućene novinarima i medijima, uključujući i prijetnje smrću, zbog izvještavanja o presudi šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i samoubojstvu koje je general Slobodan Praljak počinio u sudnici Haškog suda.

02.12.2017.

Policija istražuje prijetnje saborskim zastupnicima i novinarima Indexa

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da policija ozbiljno shvaća i istražuje prijetnje koje su putem društvenih mreža upućene saborskim zastupnicima i novinarima Indexa koji su pisali o Slobodanu Praljku.

01.12.2017.

U Novinarskom domu održana projekcija dokumentarno-igranog filma "Zagorka"

U povodu obilježavanja 60. obljetnice smrti Marije Jurić Zagorke, naše prve novinarke i jedne od utemeljitelja HND-a, u Novinarskom domu održana je projekcija dokumentarno-igranog filma "Zagorka" scenaristice i redateljice Biljane Čakić-Veselić. 

 

30.11.2017.

HND osuđuje verbalni napad potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića na novinara portala Index.hr Nenada Jarića Dauenhauera

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje verbalni napad potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića na novinara portala Index.hr Nenada Jarića Dauenhauera na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

28.11.2017.