Aktualno

Aktualno - vijesti

Podignuta optužnica protiv Jakova Suraća zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajla

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Jakova Suraća, bivšeg nogometaša NK Zadar, zbog fizičkog napada na novinara i vlasnika portala Zadar News Hrvoja Bajlu. 

24.07.2018.

Pet kandidata za povjerenika za informiranje

Pet kandidata javilo se na ponovljeni javni poziv za izbor povjerenika za informiranje, poziv je ponovljen jer se na prethodni javio samo jedan kandidat, a Hrvatski sabor koji povjerenika bira mora odlučivati o prijedlogu s najmanje dva imena.

19.07.2018.

Weekend Media Festival u znaku zemalja partnera Njemačke i Francuske

Weekend Media Festival u svom jedanaestom izdanju i ove će godine od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana u Rovinju okupiti profesionalce komunikacijske industrije iz cijele regije. Na predavanjima, panelima i radionicama “pretrest” će sve aktualne teme i trendove, od politike i digitalizacije do književnosti i ekspedicije na Južni pol, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

 

13.07.2018.

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniel Maksymiuk posjetio Hrvatsko novinarsko društvo

U Novinarskom domu jučer je održan sastanak veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Daniela Maksymiuka i predstavnika Hrvatskog novinarskog društva.

12.07.2018.

Josip Popovac novi predsjednik Vijeća za elektroničke medije

Hrvatski sabor donio je odluku o imenovanju imenovanju Josipa Popovca predsjednikom Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljem Agencije za elektroničke medije (AEM) s danom 1. rujna 2018., objavljeno je u srijedu na mrežnim stranicama Agencije za elektroničke medije.

11.07.2018.

Belgijski studenti posjetili HND

Grupa studenata iz Belgije posjetila je u petak, 6. srpnja 2018. Hrvatsko novinarsko društvo, u okviru posjeta Hrvatskoj koje je organiziralo udruženje ''Royal Olivaint Conference of Belgium''.

 

09.07.2018.

Pula: Pronađen novinar Mario Škrinjar

Novinar Mario Škrinjar, koji je 26. lipnja nestao u naselju pored Kutine, pronađen je u Puli, gdje je zadržan na neurološkom odjelu pulske bolnice zbog moždanog udara, izvijestio je novinar Matej Knežević, koji je i prijavio njegov nestanak.

09.07.2018.

Raspisan natječaj za glavnog tajnika HND-a

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva 3. srpnja 2018. objavljuje natječaj za glavnog tajnika HND-a.

08.07.2018.

Dora Kršul nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara HND-a

Dora Kršul, novinarka portala Srednja.hr, nova je predsjednica Zbora istraživačkih novinara, odlučili su članovi Zbora na sjednici održanoj 4. srpnja 2018. u Novinarskom domu. 

05.07.2018.

Plenković čestitao Zovku na izboru za predsjednika HND-a

Premijer Andrej Plenković čestitao je novoizabranom predsjedniku Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Hrvoju Zovku, priopćeno je iz Vlade.

05.07.2018.