Aktualno

Aktualno - vijesti

Robert Frank novi glavni urednik Glasa Istre

Robert Frank novi je privremeni glavni urednik Glasa Istre od 1. veljače, a zamijenit će dosadašnjeg glavnog urednika Ranka Borovečkog koji je tu dužnost obnašao od 2010., a sada je imenovan direktorom izdavaštva unutar grupacije, zadužen za strateški razvoj svih digitalnih i tiskanih izdanja, izvijestila je u četvrtak Uprava Glasa Istre.

01.02.2018.

Umro odvjetnik i izdavač Marijan Hanžeković

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života. U svibnju 2014. od Hypo banke preuzima vodeću medijsku tvrtku EPH, koja se tada nalazi u predstečaju. 2016. tvrtka koju čine Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Sportske novosti, Globus, Gloria mijenja ime u "Hanza Media".

27.01.2018.

Vijeće za elektroničke medije apelira na smanjenje netolerantnog i uvredljivog govora u medijskom prostoru

Vijeće za elektroničke medije utvrdilo je kako je u prošloj godini u 37 prijavljenih slučajeva zbog mogućeg govora mržnje u elektroničkim publikacijama te televizijskim i radijskim programima u Hrvatskoj, temeljem Zakona o elektroničkim medijima (ZEM), nije bilo govora mržnje, ali je bilo mnogo uvredljivog i ostrašćenog govora, priopćili su u petak Vijeće i Agencija za elektroničke medije.

26.01.2018.

Bandić i Mikulić priredili tradicionalno novogodišnje primanje za novinare

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u srijedu su u palači Dverce priredili tradicionalno novogodišnje primanje za novinare.

25.01.2018.

AGB Nielsen: Programi Nove TV najgledaniji u prosincu

Prema podacima o gledanosti televizija, agencije AGB Nielsen, objavljenima na stranicama Vijeća za elektroničke medije (VEM) programi Nove TV (Nova TV i Doma TV) bili su najgledaniji u prosincu prošle godine s 29,16 posto gledanosti (share), a u istom razdoblju sva četiri televizijska programa Hrvatske radiotelevizije imali su ukupnu gledanost od 28 posto.

25.01.2018.

U Novinarskom domu predstavljena knjiga "U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo"

Knjiga Drage Pilsela u kojoj 33 autora, među kojima je i određeni broj novinara, pokušava objasniti u što oni kao ateisti vjeruju, predstavljena je u Novinarskom domu u Zagrebu. Više govornika označilo ju je kao pokušaj izgradnje dijaloga tamo gdje se religija koristi za podjele.

23.01.2018.

Obuljen Koržinek: Važnost javnog RTV servisa nemjerljiva je

Važnost javnog radio-televizijskog servisa za demokratsko društvo je nemjerljiva, a za povratak povjerenja u Hrvatsku radio-televiziju potrebno je u institucionalno-zakonodavnom smislu puno jasnije razgraničiti odgovornost politike i onih koji ju predstavljaju u odnosu na javnu radio-televiziju, rekla je ministrica kulture Nina Obujen Koržinek.

20.01.2018.

Leković: Hrvatska pada na svim rang listama koje mjere slobodu medija

Sloboda medija u Hrvatskoj i posjet međunarodne misije za zaštitu novinara bile su teme emisije Zoom Z1 televizije u kojoj je gostovao predsjednik HND-a Saša Leković.

20.01.2018.

Novinski izdavači od Tiska d.d. potražuju više od 32,6 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu objavio je tablicu utvrđenih tražbina vjerovnika kompanija u sklopu Agrokora, među kojima je i Tisak d.d., najveća hrvatska tvrtka za distribuciju i prodaju novina od koje, prema objavljenim podacima, novinski izdavači potražuju više od 32,6 milijuna kuna.

19.01.2018.

Međunarodna misija o slobodi medija u Hrvatskoj: Ima poboljšanja, ali i starih i novih problema

Stanje na Hrvatskoj radioteleviziji, porast govora mržnje i nedovršena medijska politika neki su od najvećih problema koje je uočila Međunarodna misija vodećih organizacija za zaštitu slobode medija prilikom drugog posjeta Zagrebu 15. i 16. siječnja 2018. 

18.01.2018.