Aktualno

Aktualno - vijesti

Margetić prijavio da su mu na stan bačene eksplozivne naprave

Istraživački novinar Domagoj Margetić prijavio je policiji da su mu u novogodišnjoj noći na stan u suterenu bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala i napravila štetu, dok su u zagrebačkoj policiji potvrdili da istražuju slučaj upotrebe pirotehnike.

01.01.2021.

2021. nudi razne stipendije za novinare širom svijeta

Otvaraju se prijave za neke od najprestižnijih novinarskih stipendija za novinare širom svijeta.

30.12.2020.

HND: Osuđujemo skandalozno premijerovo dociranje novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje skandalozno ponašanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji se po tko zna koji put bahato obrušio na novinare i medije, a posebno na novinara N1 televizije Hrvoja Krešića, te im docirao o tome što bi i kako trebali raditi.

24.12.2020.

Bojana Božanić nova je predsjednica Udruge novinskih izdavača

Direktorica Lider medije Bojana Božanić izabrana je za novu predsjednicu HUP - Udruge novinskih izdavača, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Na izbornoj skupštini održanoj 22 prosinca za novog dopredsjednika Udruge izabran je Renato Ivanuš iz Styrije, a Tomislav Wruss iz Hanza grupe ostaje na mjestu drugog dopredsjednika.

23.12.2020.

Povjerenik za informiranje poziva na podnošenje prijedloga za izmjenu zakona

Ured Povjerenika za informiranje u srijedu je pozvao sve zainteresirane institucije da do 11. siječnja 2021. podnesu svoje prijedloge za poboljšanje Zakona o pravu na pristup informacijama.''Izmjene i dopune Zakona o pravu na pristup informacijama s ciljem preuzimanja Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o otvorenim podacima i ponovnoj uporabi informacija javnog sektora, normativna je aktivnost planirana u 2021. godini, a čiji je nositelj Ministarstvo pravosuđa i uprave'', ističe se u priopćenju .

23.12.2020.

HTZ "Zlatnim penkalama" nagradio strane novinare

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja "Zlatna penkala" stranim novinarima za objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u 2019., a glavne nagrade Grand prix dobili su novinari iz SAD-a, Češke i Švedske, izvijestili su u utorak iz HTZ-a.

22.12.2020.

Otišao tihi i samozatajni fotoreporter i snimatelj

Na gradskom groblju “Viktorovcu”, članovi županijske sisačko-moslavačke udruge HND-a i brojni Siščani su se u predbožićno vrijeme oprostili su se od novinara Mihajla Gajdeka, koji je preminuo nakon teže bolesti u 70. godini.

22.12.2020.

Dodijeljene HND-ove godišnje nagrade: Đurđica Klancir novinarka godine

Na 110. rođendan Hrvatskog novinarskog društva dodijeljene su novinarske nagrade za najbolje radove objavljene u 2019. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je osam novinarki i novinara. Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, novinarka godine za 2019. godine ponijela je novinarka net.hr Đurđica Klancir, koja je dobila 194 glasa. Nominirani su bili i Andrej Dimitrijević iz Telegrama koji je dobio 162 glasa i Ivan Pandžić novinar 24 sata sa 133 glasa. Glasalo je 506 novinara, a 27 glasačkih listića su bili nevažeći. 

18.12.2020.

Stoljetna briga o novinarstvu i novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo danas obilježava 110. godina postojanja. Našim članovima i čitateljima portala tim povodom kroz poduži feljton prikazali smo cjelokupnu povijest društva od početnih godina i djelovanja u jednom sasvim drugom vremenu i društvenom sustavu do danas. No temelji koji su tada udareni i danas vrijede te ih se HND pridržava i nastoji provesti u život.

18.12.2020.

Sutkinja Vrhovnog suda izgubila spor protiv novinarke Davorke Blažević

U ponovljenom postupku na Općinskom sudu u Šibeniku u utorak je nepravomoćno odbačena tužba Senke Klarić Baranović protiv glavne urednice portala Tris Davorke Blažević.

17.12.2020.