Aktualno

Aktualno - vijesti

Istraživanje AEM-a o utjecaju pandemije na poslovanje elektroničkih medija

Agencija za elektroničke medije (AEM) u ponedjeljak je izvijestila da provodi istraživanje kojim će dobiti jasniju sliku utjecaja pandemije na poslovanje elekroničkih medija u 2020. godini.

25.01.2021.

U dobi od 87 godina umrla legenda CNN-a Larry King

Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.

23.01.2021.

HRT: zahtjev za demantij HND-u

Zagreb, 22. siječnja 2021. – U povodu teksta koji je 21. siječnja 2021. objavljen na stranicama Hrvatskog novinarskog društva (HND-a) pod naslovom “ Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom”, Hrvatska radiotelevizija (HRT) vas poziva da u skladu sa člancima 40 i 41 Zakona o medijima objavite ispravak krivih navoda i objavite sljedeći demantij. 

22.01.2021.

Općinski prekršaji sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom

Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio je da je Hrvatska radiotelevizija kriva u slučaju spora novinara Igora Ahmetovića, kojem nije omogućila korištenje dnevnog odmora na način i pod uvjetima  propisanim Zakona o radu, stoji između ostalog u presudi Općinskog prekršajnog suda.

22.01.2021.

HND upozorio na bizarnu odluku uprave HRT-a: Usred katastrofe povlači se dopisnik iz Sisačko moslavačke županije

Hrvatsko novinarsko društvo i Ogranak HND-a na HTV-u osudili su danas na konferenciji za novinare u Sisku potez uprave Hrvatske radiotelevizije o povlačenju jedinog HRT-ova dopisnika iz Sisačko-moslavačke županije, Igora Ahmetovića. HND smatra da HRT upravo u trenutku katastrofe izazvane razornim potresom treba zadržati svog dopisnika na tom području, iz profesionalnih, ali i simboličnih razloga.

21.01.2021.

Milijun kuna bespovratno za elektroničke medije u Sisku, Petrinji i Glini

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih milijun kuna medijima s područja Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja informativnog programa.

21.01.2021.

Dan kada je na Banovini zašutio radio

Mario Janušić je voditelj marketinga Radio Siska. Kraj je prosinca, piše godišnji izvještaj za neki državni ured. Nestrpljivo želi dosadan, često i nepotreban birokratski posao što prije privesti kraju i prionuti dnevnoj rutini, onome što zna i voli raditi. Odjednom se sve počelo tresti, činilo se da podrhtavanje nikad neće stati.

20.01.2021.

Može li bizarnije? HRT usred katastrofe povlači jedinog dopisnika iz Sisačko-moslavačke županije

U trenutku katastrofe izazvane potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji Hrvatska radiotelevizija s terena povlači novinara, snimatelja i montažera Igora Ahmetovića, svog jedinog dopisnika na tom području, te ga premješta u Zagreb. 

20.01.2021.

Održana 65. redovna skupština Hrvatskog novinarskog društva

Na 65. redovnoj Skupštini Hrvatskog novinarskog društva održanoj 19. prosinca 2020. usvojena su izvješća svih HND-ovih tijela, kao i rebalans proračuna za 2020. godinu te financijski plan i proračun programa za 2021. godinu. Skupština je zbog epidemioloških mjera donesenih zbog pandemije koronavirusa prvi put održana putem online-platforme.   

19.01.2021.

Visoki upravni sud uvažio tužbeni zahtjev Domagoja Novokmeta u slučaju korespondencije guvernera Vujčića i predstavnika Knighthead fonda

Visoki upravni sud uvažio je tužbeni zahtjev Domagoja Novokmeta protiv rješenja Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske radi ostvarivanja prava na pristup informacijama u slučaju traženja za pristup informacijama, odnosno službenoj e-mail korespondenciji guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića i njegovih suradnika i predstavnika Knighthead fonda u razdoblju od 1. veljače 2017. do 1. lipnja 2017. godine.

18.01.2021.