Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT potvrdio istragu o zloupotrebi ulaznica za SP u Rusiji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija, objavljeno je na HRT-ovim mrežnim stranicama.

06.09.2018.

HND: Zabrinjavajući izostanak osuda prijetnji i napada na novinare

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko upozorio je u ponedjeljak na zabrinjavajući izostanak osuda najviših dužnosnika na napade i prijetnje novinarama. Zovko je na konferenciji za medije u Novinarskom domu istaknuo da HND u bazi podataka od 2014. bilježi 18 fizičkih napada na novinare i čak 30 prijetnji, ali je taj broj realno puno veći jer novinari često ne prijavljuju prijetnje.

03.09.2018.

Pučka pravobraniteljica: Predloženi zakon neće omogućiti učinkovitu zaštitu zviždača

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović upozorila je Ministarstvo pravosuđa da bi stvaranje učinkovitog sustava zaštite zviždača bilo značajan doprinos borbi protiv korupcije, ali da predloženi nacrt zakona to neće postići.

01.09.2018.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko položio vijence ubijenim novinarima na području Hrvatske Kostajnice

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predstavnici Press film festivala položili su vijence u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije, te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

01.09.2018.

Četvrti Press film festival o slobodnom istraživačkom novinarstvu

U Hrvatskoj Kostajnici otvoren je četvrti Press Film Festival koji ove godine tematizira istraživačko novinarstvo. Festival je posvećen snimatelju HTV-a Gordanu Ledereru i ruskim novinarima Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

31.08.2018.

Predsjednik HND-a polaže vijence u spomen ubijenim kolegama Gordanu Ledereru, Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i predstavnici Press film festivala položit će u subotu, 1. rujna 2018. u blizini Hrvatske Kostajnice vijence u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije, te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

31.08.2018.

Završilo 20. izdanje Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, koja se ubraja među pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj te među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske unije, završila je svečanim predstavljanjem programskih sadržaja Škole u varaždinskom kinu Gaj.

29.08.2018.

Ustavni sud odbacio tvrdnje o neustavnosti HRT-ove pristojbe

Ustavni sud odbacio je niz prigovora na dio Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) koji uređuju plaćanje RTV pristojbe, navodeći da nije riječ o paraporezu već „specifičnoj novčanoj obvezi“ za pristup „onim radiodifuzijskim uslugama koje se obavljaju kao javni interes“.

29.08.2018.

PUCANJ U SNIMATELJA I ISTINU

Zadnji snimateljski zadatak Žarka Kaića bio je početkom velikosrpske agresije na Hrvatsku na današnji dan 28. kolovoza 1991. godine.  Bilo je to snimanje prolaska tenkova kroz osječko naselje Brijest kod vojnog poligona C u kojem je bila JNA, kada ga vojnik JNA usmrtio rafalnom paljbom iz transportera.

28.08.2018.

"Fra Ma Fu festival seli u Fažanu da tu i ostane"

Ovogodišnji Fra Ma Fu festival u Multimedijalni centar u Fažani i na fažanske trgove te na Brijune donosi atraktivne programe, izložbe, promocije, projekcije filmova recentnih hrvatskih i inozemnih autora.

26.08.2018.