Aktualno

Aktualno - vijesti

Za povjerenika za informiranje samo jedna kandidatura, Anamarija Musa vraća se na Pravni fakultet

Samo jedna kandidatura za novog povjerenika za informiranje, ona Zorana Pičuljana, pristigla je na javni poziv koji je objavio saborski Odbor za Ustav i Poslovnik.

01.06.2018.

Programsko vijeće HRT-a sazvano zbog tvrdnji Vukića o logoru Jasenovac

Programsko vijeće HRT-a u ponedjeljak, 4. lipnja, održat će hitnu sjednicu sazvanu isključivo zbog emisije "Dobar dan Hrvatska" od 30. svibnja, u kojoj je gostovao Igor Vukić koji je iznio sporne tvrdnje o naravi i funkciji koncentracijskog logora Jasenovac, izvijestili su s HRT-a.

01.06.2018.

HRT se ograđuje od stajališta Igora Vukića o logoru Jasenovac

Hrvatska radiotelevizija se ograđuje od stajališta iznesenih u emisiji "Dobar dan Hrvatska" 30. svibnja u kojoj je gostovao Igor Vukić, izvijestili su s HRT-a.

31.05.2018.

Nadzorni odbor HND-a sazvao izvanrednu Skupštinu Društva

Nadzorni odbor Hrvatskog novinarskog društva, sukladno Statutu, sazvao je izvanrednu Skupštinu Društva na kojoj će se birati predsjednik ili predsjednica HND-a. Skupština će se održati 29. lipnja 2018. u 10.30 u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

30.05.2018.

Programsko vijeće HRT-a primilo na znanje generičku programsku shemu 2018.-2022.

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje generičku programsku shemu javne radiotelevizije 2018.-2022. koju je predstavio vršitelj dužnosti glavnog urednika svih televizijskih kanala HRT-a Bruno Kovačević.

29.05.2018.

Urednica Faktografa Sanja Despot dobitnica je nagrade Nada Dimić

Sanja Despot, urednica i novinarka Faktografa, i kazališni redatelj Oliver Frljić dobitnici su nagrade građana i građanki Grada Zagreba Nada Dimić Fonda za druge. Despot je nagrađena zbog serije tekstova o pozadini i pravim namjerama organiziranog otpora klerikalne desnice Istanbulskoj konvenciji, objavio je portal Faktograf.

29.05.2018.

Od danas na snazi Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), koja je danas stupila na snagu, novi je europski propis koji bi trebao bitno otežati zlouporabu osobnih podataka koje tvrtke prikupljaju o svojim korisnicima i na osnovu njih im nude svoje proizvode i usluge.

25.05.2018.

ZBF – Predstavljen roman "Vrijeme seksa u doba nevinosti" Drage Hedla

Zagreb Book Festival (ZBF) ugostio je u utorak istaknutog novinara i književnika Dragu Hedla, koji je u sklopu festivalskog programa 'Svježe i domaće' predstavio svoj novi roman "Vrijeme seksa u doba nevinosti", u kojemu u maniri autobiografske proze ispisuje intimni emotivni 'sequel' svojeg nagrađivanog romanesknog prvijenca "Donjodravske obale".

22.05.2018.

Strukovni novinari osuđuju izvještavanje portala 100posto

Zbor znanstvenih novinara i Zbor zdravstvenih novinara HND-a najoštrije osuđuju senzacionalističko izvještavanje portala 100posto, čiji je članak o Eni Šarac objavljen bez ikakvog kritičkog odmaka od tvrdnji iznesenih u tekstu, te bez relevantnog mišljenja stručnjaka, a čija oprema može potaknuti roditelje djece oboljele od karcinoma na prekid liječenja s potencijalno smrtonosnim posljedicama.

22.05.2018.

Sindikat novinara Hrvatske: Najgori poslodavci godine HRT i Večernji list

Nagradu „Krumpirko“ za najgoreg poslodavca godine dobili su Hrvatska radiotelevizija i Večernji list, a nagradu „Cvjetko“ za najboljeg poslodavca godine Kanal RI iz Rijeke, odlučili su delegati 30. Skupštine Sindikata novinara Hrvatske (SNH) u subotu, 19. svibnja 2018. u Novinarskom domu.

21.05.2018.