Aktualno

Aktualno - vijesti

Novi Juričanov film "Gazda: Početak" o Globus grupi i Miroslavu Kutli

Nastavak dokumentarnog filma iz serijala "Gazda" pod nazivom "Gazda: Početak" redatelja Daria Juričana govorit će o privatizaciji i tranziciji 1990-ih godina, konkretno o Globus grupi Miroslava Kutle, za koju Juričan kaže da je priča o Agrokoru prije Agrokora.

02.11.2017.

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjavanja zločina nad novinarima: "Nema slobode medija tamo gdje novinari rade u strahu"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjavanja zločina nad novinarima, 2. studenog, Europska federacija novinara (EFJ) pozvala je članice da se priključe kampanji #endimpunity, čiji je cilj pozvati vlade na odgovornost za nekažnjavanje napada na novinare i javno prikazati slučajeve teških napada na novinare koji su ostali nekažnjeni. 

01.11.2017.

Komemoracija za Jasnu Babić

Hrvatsko novinarsko društvo povodom smrti kolegice i dugogodišnje članice Hrvatskog novinarskog društva Jasne Babić organizira komemoraciju koja će se održati u ponedjeljak, 6. studenog 2017. u 10 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

31.10.2017.

HND nakon prijetnji Maji Sever: Nema političke volje da se riješe napadi na novinare

Novinarka HRT-a Maja Sever objavila je na svom facebook profilu sadržaj prijetnje koja joj je, kako je navela, upućena zbog jučerašnjeg priloga o izbjeglicama, a u Hrvatskom novinarskom društvu (HND) smatraju to nastavkom niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj u kojoj nema političke volje da se napadi riješe.

30.10.2017.

HRT osudio napad na Maju Sever i sve ostale medijske djelatnike

Hrvatska radiotelevizija (HRT) osudila je u ponedjeljak napad na društvenim mrežama na svoju novinarku Maju Sever, kao i na sve druge medijske djelatnike koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade.

30.10.2017.

HND: Odana počast prvom predsjedniku HND-a i svim preminulim članovima

Povodom dana Svih svetih, predsjednik HND-a Saša Leković u ime HND-a položio je cvijeće i upalio svijeće na grobu Milana Grlovića, prvog predsjednika HND-a. 

30.10.2017.

Izbor vanjskih članova saborskog Odbora za medije novi je udar na slobodu medija i ruganje građanima Hrvatske

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorava kako je izbor vanjskih članova Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora novi udar na slobodu medija i integritet novinarske profesije u Hrvatskoj.

28.10.2017.

Izabrani vanjski članovi Odbora za informiranje informatizaciju i medije

Hrvatski sabor većinom glasova izabrao je vanjske članove 25 radnih tijela. Vanjskim članovima Odbora za informiranje informatizaciju i medije imenovani su HDZ-ovi Davor Pavić i Srećko Prusina, SDP- ov Denis Hrestak te Mostov Nedjeljko Marković.

27.10.2017.

Smiljanka Škugor Hrnčević izgubila radni spor protiv Hine

Izvanredni otkaz novinarki Hine Smiljanki Škugor Hrnčević zakonit je i opravdan, presudio je Općinski radni sud u Zagrebu u sporu kojeg je Hrnčević pokrenula protiv Hine zbog otkaza koji joj je u rujnu 2016. uručen zbog teške povrede radnog odnosa - krađe nedovršenog Hinina teksta o bivšoj tvrtki supruge Miranda Mrsića.

26.10.2017.

Bivši nakladnik Dnevno hr. ima 38 parnica i ovrha, a samo 7600 kuna na računu

Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr, objavio je izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase u kojem se navodi da taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja i nema nikakve materijalne imovine, ali i da se "uredno poduzimaju pravne radnje" vezane uz čak 38 parničnih i ovršnih postupaka koji su u tijeku.

26.10.2017.