Aktualno

Aktualno - vijesti

Svjetsko prvenstvo novinara skijaša - šest predstavnika brani boje Hrvatske

U francuskom skijaškom centru Val D'Arly započelo 66. Svjetsko prvenstvo novinara skijaša, na kojem u ime Hrvatske nastupa šestero predstavnika medija – Baranka Malnar s HRT-a, Barbara Štrbac i Milan Vukasan s Nove TV, Petar Janjić s RTL-a, Dalibor Dobrić, slobodni novinar i Ana Raić-Knežević s portala Telegram.

24.03.2019.

Surać za premlaćivanje novinara nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

Poduzetnik Jakov Surać, koji je i bivši nogometaš NK Zadra, dobio je u nepravomoćnoj presude suda u Zadru uvjetnu kaznu zatvora zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajle.

22.03.2019.

Novinari "21 stoljeća" isplaćeni šest godina nakon gašenja lista

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključak na temelju kojeg je novinarima "21 stoljeća", šest godina nakon gašenja tog dnevnog lista, isplaćen umanjeni dio zaostalih plaća iz stečajne mase tvrtke "Miran dan", nakladnika te tiskovine koja je izlazila od kraja 2012. do proljeća 2013.

22.03.2019.

HND: Novinarima se neprestano prijeti, a čelni ljudi države o tome upadljivo šute

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnje koje su upućene kolegi Domagoju Zovaku, satiričaru i uredniku News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emitira na N1 televiziji. 

21.03.2019.

Domagoj Zovak ponovno meta opasnih prijetnji i vulgarnih uvreda

Prijetnje smrću novinarima sve su češće. Domagoj Zovak, satiričar i urednik News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emitira i na N1 televiziji, ponovno je meta opasnih prijetnji i vulgarnih uvreda upućenih mu preko Facebooka, no i putem YouTube kanala.

21.03.2019.

Modriću uručena nagrada AIPS-a

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

21.03.2019.

Na ulazu u HND opet poruka s ustaškim pozdravom

Nepoznati počinitelj večeras je na ulazu u Hrvatsko novinarsko društvo ostavio poruku "Za dom spremni".

20.03.2019.

HRT objavio novi javni poziv za nabavu programa iz vanjske produkcije

Hrvatska radiotelevizija (HRT) 15. ožujka objavila je javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača (vanjska produkcija) s rokom dostave ponuda do 15. travnja. Kako je istaknuto u odgovoru Hini, HRT-ov javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača odnosi se na proizvodnju dokumentarnih ili dokumentarno - igranih filmova i serijala ili na koprodukciju s HRT-om te na otkup prava emitiranja (licencu).

20.03.2019.

HRT izdao upozorenje djelatnicima odgovornim za programski propust s indicijama govora mržnje

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izdao je pisano upozorenje svim djelatnicima koji su odgovorni za propust s indicijama govora mržnje koji se dogodio 8. ožujka u Regionalnom dnevniku HTV-a, ''jer su nemarom i neizravnim previdom, povrijedili profesionalne standarde i ugled HRT-a, te time počinili osobito tešku povredu radne obveze''.

18.03.2019.

Sutra završne riječi u postupku protiv Jakova Suraća, napadača na novinara Hrvoja Bajla

Sutra s početkom u 13 sati na Općinskom sudu u Zadru, Franje Tuđmana 35., iznosit će se završne riječi u postupku protiv Jakova Suraća, optuženom za premlaćivanje zadarskog novinara Hrvoja Bajla u lipnju 2018. godine. 

18.03.2019.