Aktualno

Aktualno - vijesti

Programsko vijeće o radu HRT-a i "godišnjem odmoru" Kazimira Bačića

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u utorak primilo je na znanje Izvješće o radu HRT-a za 2020., koje glavni ravnatelj HRT-a podnosi Hrvatskom saboru, za čije je prihvaćanje bilo četiri člana Vijeća, dvojica su bila protiv, a dvoje je bilo suzdržano

06.07.2021.

Webinar EFJ-a o povjerenju u medije: trendovi, vještine i obuka u novinarstvu

Europska federacija novinara (EFJ) organizirala je još jedan dvodnevni webinar o trendovima, vještinama i obuci u novinarstvu kao dio projekta Povjerenje i kvaliteta u novinarstvu. Pozvani govornici objasnili su koje su novinarske vještine potrebne za napredovanje u digitalnom svijetu i kako medijske tvrtke i novinarske organizacije mogu pružiti podršku novinarima.

05.07.2021.

NO HRT-a jednoglasno pokrenuo razrješenje Kazimira Bačića

Nadzorni odbor (NO) HRT-a u petak je na izvanredno sazvanoj elektroničkoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je uhićen u srijedu u akciji USKOK-a i policije, potvrdio je Hini predsjednik NO-a Mladen Čutura.

03.07.2021.

S radom krenula Hrvatska udruga digitalnih izdavača

Hanza Media, Index promocija, Nova TV, RTL Hrvatska, Styria i Telegram Media Grupa osnovali su Hrvatsku udrugu digitalnih izdavača (HUDI) koja želi biti vodeće strukovno udruzÌŒenje za okupljanje online medija i ostalih industrija u digitalnom oglasÌŒavanju.

02.07.2021.

Svjetski dan sportskih novinara - 2. srpnja

Mnoge su tiskovine od lanjskog obilježavanja Svjetskoga dana sportskih novinara ili poskupjele ili se polako prebacuju na prodaju sadržaja dostupnog preko Interneta, ili su se, neke, ugasile. Nije bolje ni portalima, posebno ne isključivo sportskima, iako se još drže, piše povodom 2. srpnja - Svjetskog dana sportskih novinara, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec. 

02.07.2021.

SNH i HND zahtijevaju od Ravnateljstva HRT-a da osigura normalan rad javnog medijskog servisa

Nakon uhićenja glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića u akciji USKOK-a Podružnica Sindikata novinara HRT-a i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji uputili su danas zahtjev Ravnateljstvu HRT-a u kojem traže da, bez obzira na činjenicu da postoji funkcija zamjenika glavnog ravnatelja koji ima sve ovlasti ravnatelja, što prije pravno razriješi novonastalu situaciju. Pitanje je, navode, koliko dugo HRT može funkcionirati sa zamjenikom ravnatelja te koliko će se dodatno srozavati ugled HRT-a kao javne ustanove od prvorazrednog značenja za Hrvatsku, a kojoj će, makar i formalno, na čelu biti osoba smještena u istražni zatvor, protiv koje se provodi istraga zbog osnova sumnje da je počinila teška kaznena djela s područja korupcije i organiziranoga kriminala. Zahtjev SNH i HND-a, koji potpisuju Maja Sever i Sanja Mikleušević Pavić, donosimo u cijelosti:

01.07.2021.

Zeleno-lijevi blok u Saboru pokreće inicijativu za smjenu Bačića

Zastupnici Kluba zeleno-lijevog bloka najavili su u srijedu pokretanje inicijative za smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon što je uhićen u novoj antikorupcijskoj akciji. "U Odboru za informiranje, informatizaciju i medije već sada imamo dovoljan broj potpisa, ali pozivamo i saborsku većinu da u Odboru pokrenemo postupak za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića”, izjavio je u Saboru Vilim Matula (Možemo).

30.06.2021.

Ministarstvo kulture: Uskoro o daljnjim koracima za normalno funkcioniranje HRT-a

Iz Ministarstva kulture i medija priopćili su u srijedu, u vezi s uhićenjem glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, da će se uskoro izvijestiti o daljnjim koracima koji će se poduzeti kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje HRT-a u novonastalim okolnostima.

30.06.2021.

U Uskokovoj akciji uhićen glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Uskok i policija uhitili su u srijedu ujutro u Zagrebu, u novoj antikorupcijskoj akciji, nekoliko osoba osumnjičenih za korupciju, među kojima je i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, no mediji navode kako je navodno riječ o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela, i to mahom vezanih uz poslove zagrebačke gradske uprave.

30.06.2021.

Sastaje se Stručna radna skupina radi oblikovanja politike suzbijanja SLAPP tužbi

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek održat će u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine prvi radni sastanak Stručne radne skupine radi oblikovanja politike suzbijanja SLAPP tužbi u Ministarstvu kulture i medija, priopćili su iz Ministarstva. 

30.06.2021.