Aktualno

Aktualno - vijesti

Okrugli stol "Govor mržnje u Hrvatskoj: kako naprijed?"

Govor mržnje u javnom prostoru, njegove posljedice i inicijative za njegovo suzbijanje teme su okruglog stola koji će se održati u petak, 30. studenoga u Kući Europe, u organizaciji Pučke pravobraniteljice. 

27.11.2018.

Vijeće za elektroničke medije privremeno oduzelo koncesije nakladnicima televizija zbog govora mržnje u emisiji Bujica

Vijeće za elektroničke medije na danas održanoj sjednici donijelo je odluke o privremenom oduzimanju koncesija nakladnicima televizija zbog govora mržnje utvrđenoga u emisiji Bujica od 5. studenoga ove godine, izvijestilo je Vijeće. 

26.11.2018.

ZAGORKINI DANI: Život i djelo prve hrvatske novinarke

Protekli tjedan održani su 12. Dani Marije Jurić Zagorke, a kako ističu organizatori Centar za ženske studije, svrha Dana je popularizirati nova znanja i interpretacije života i djela te ugledne hrvatske novinarke i književnice.

26.11.2018.

Slovenski sud osudio Janšu na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je novinarke nazvao medijskim "prostitutkama"

Čelnika slovenske opozicije i bivšeg premijera Janeza Janšu okružni sud u Celju  u petak je nepravomoćno uvjetno  osudio na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godine dana jer je na Twitteru dvije novinarke Slovenske televizije nazvao medijskim prostitutkama nakon što su u emisiji, kako je rekao, nekorektno izvješćivali o njegovoj stranci.

26.11.2018.

Pevec dobio ponude i pregovara o prodaji Z1 televizije

Predsjednik Uprave Peveca d.d. Jurica Lovrinčević potvrdio je da su primili ponude za Z1 televiziju u vlasništvu te kompanije koja je ovog tjedna dobila novu regionalnu koncesiju te naglasio da su pregovori o potencijalnoj prodaji televizije u tijeku i da je Pevec otvoren za opcije koje su "kvalitetne i isplative".

23.11.2018.

Saborski izvjestitelji zbog uvreda bojkotirali Glasnovića

Saborski izvjestitelji u srijedu se nisu odazvali na konferenciju za novinare koju je sazvao neovisni zastupnik Željko Glasnović na temu "Nacionalna sigurnost".

21.11.2018.

Zoran Pičuljan novi povjerenik za informiranje

Zoran Pičuljan novi je povjerenik za informiranje, odlučio je u srijedu Hrvatski sabor nakon što je za njegov izbor tajno glasovalo 87 zastupnika, dok je njegova protukandidatkinja Dubravka Bevandić dobila 22 glasa.

21.11.2018.

AEM: Potkraj prosinca natječaj za sredstva iz Fonda za poticanje pluralizma

Natječaj za sredstva iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2019. i 2020. godinu, koje dodjeljuje Agencija za elektroničke medije, bit će objavljen oko 20. prosinca, najavljeno je na Danima elektroničkih medija, koji su od 13. do 15. studenoga održani u Sv. Martinu na Muri.

21.11.2018.

Policija pronašla muškarca koji je prijetio Domagoju Zovku

Policija je pronašla muškarca koji je u kolovozu prijetio Domagoju Zovku, satiričaru i uredniku News Bar Prime Timea, satirične emisije, javlja N1 televizija. 

20.11.2018.

Konferencija Regionalne platforme „Sloboda medija i sigurnost novinara/ki”, 22. i 23. studenog u Podgorici

Regionalna platforma za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara predstavlja rezultate trogodišnjeg rada na konferenciji „Sloboda medija i sigurnost novinara/ki“ koja će se održati 22. i 23. studenog u Podgorici.

20.11.2018.