Aktualno

Aktualno - vijesti

Webinar: O problemu političkog uplitanja u medije

Europska federacija novinara (EFJ) organizira dva webinara 19. i 20. travnja 2021. u sklopu projekta "Izgradnja neovisnih medija za suzbijanje političkog uplitanja", koji financira Zaklada Otvoreno društvo.

13.04.2021.

Dani medijske pismenosti 2021.

Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku od 19. do 25. travnja 2021. organiziraju 4. Dane medijske pismenosti. Projekt se i ove godine odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u njemu sudjeluju i brojni partneri s različitim aktivnostima koje će se održavati i u tjednima nakon službenih Dana, priopćili su iz Agencije. 

13.04.2021.

Sudjelujte na #UNCOVERED – velikoj konferenciji istraživačkog novinarstva

Okupljajući istraživačke novinare, financijske podupiratelje projekata, kreatore politika i članove civilnog društva, konferencija će se baviti izazovima i mogućnostima vođenja nadzornog novinarstva o transnacionalnim temama u ovim dinamičnim vremenima. #UNCOVERED je godišnja konferencija programa Istraživačko novinarstvo za Europu (IJ4EU).

11.04.2021.

Sudjelujte u webinaru: “Poboljšanje medijskog izvještavanja o muslimanima i islamu”

Europska federacija novinara organizira niz internetskih webinara s ciljem poboljšanja medijskog izvještavanja o muslimanima i islamu

10.04.2021.

Poziv na natječaj Youth4Regions

Europska komisija pokrenula je 5. izdanje natječaja Youth4Regions 5. izdanje natječaja youth4Regions za studente novinarstva i mlade novinare. Prihvaćaju se zahtjevi iz država članica EU-a, susjednih zemalja i zemalja pristupnica. Za sudjelovanje u programu Youth4Regions bit će odabrana 33 kandidata.

10.04.2021.

AEM s partnerima razvija novi alat za evaluaciju i razvoj vještina medijske pismenosti

Agencija za elektroničke medije u suradnji s regulatorima i javnim obrazovnim ustanovama iz još šest zemalja Europske unije radi na razvoju interaktivnog digitalnog alata za evaluaciju razine medijske pismenosti učenika srednjih škola i poboljšanje njihova medijskog obrazovanja, priopćili su iz AEM-a. 

09.04.2021.

Fra Ma Fu: natječaj za najbolju reportažu u 2020.

Hrvatsko novinarsko društvo i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje raspisali su natječaj za dodjelu nagrade Fra Ma Fu za najbolje novinarske radove – reportaže obavljene u 2020. godini.

07.04.2021.

HND poziva na istragu prijetnji novinarima Slobodne Dalmacije

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva u Splitsko-dalmatinskoj županiji oštro osuđuje prijetnje i niz uvreda upućene novinarima Slobodne Dalmacije za vrijeme komemoracije žrtvama zloglasnog stratišta Kevina jama u mjestu Radošić te ujedno poziva policiju i sve ostale institucije da žurno istraže ovaj incident i oštro sankcioniraju nedopustivo ponašanje.

 

06.04.2021.

Fotoreporter visoke profesionalnosti i prepoznatljivog fotografskog izričaja

Na dašnji dan prije 25 godina život je tragično izgubio jedan od ponajboljih hrvatskih fotoreportera Nikša Antonini. Tog 3. travnja 1996., Nikša je krenuo na jedan od rutinskih fotoreportesrkih zadaka prateći visoko delgaciju američkog izaslanstva na letu zrakoplova za Dubrovnik. Vojni zrakoplov u kojem je bio tadašnji ministar trgovine SAD-a Ronald Brown i delegacija s još 34 osobe, srušio se nedaleko od zračne luke Čilipi. Poginuli su svi putnici među kojima je bio i Nikša.

03.04.2021.

N1: Zainteresirani smo za zemaljsku koncesiju, kako bismo bili dostupni svima

Direktor Adria Newsa Tihomir Ladišić, poslao je danas Agenciji za elektroničke medije iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija. Dopis Direktora Adria Newsa Tihomira Ladišia prenosimo u cjelosti. 

02.04.2021.