Aktualno

Aktualno - vijesti

Dodijeljene nagrade Marko Polo - slavni putopisac

Grand prix Marko Polo za 2018. dobili su novinarka Ashley Colburn za opus filmova o Hrvatskoj i dizajner Boris Ljubičić za prepoznatljiv turistički identitet Hrvatske dok je za nagradu za najbolje ocijenjenu foto reportažu FIJET kongresa 2017. dobio Gilbert Menne. 

13.12.2018.

Dvanaest kandidata za nove članove Programskog vijeća HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaprimio je dvanaest prijava kandidata na poziv za izbor četiri člana Programskog vijeća HRT-a, tijela koje zastupa i štiti interese javnosti provođenjem nadzora programa javne radiotelevizije.

12.12.2018.

Dodjela nagrada „Marko Polo – slavni putopisac 2018.“

U Velikoj dvorani Novinarskog doma 13. prosinca u 11.30 sati održat će se dodjela nagrada „Marko Polo – slavni putopisac 2018.“. 

12.12.2018.

Porasle naknade za distribuirane članke, radijske i televizijske objave

U 2019. godini naknade za svaki distribuirani članak iz tiskovina  i s web portala iznosit će 0,88 kuna, odnosno 3,71 kuna za svaku distribuiranu radijsku i TV objavu, priopćili su u zajedničkom priopćenju iz Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP-a) i Hrvatskog društva skladatelja zaštita autorskih muzičkih prava (ZAMP).

11.12.2018.

Marko Biočina, Sanja Smiljanić i Iva Grubiša laureati nagrade ‘Hrvoje Mateljić’

Novinar Jutarnjeg lista Marko Biočina, novinarka Sanja Smiljanić s Hrvatske radiotelevizije (HRT) i novinarka Jutarnjeg lista Iva Grubiša, dobitnici su ovogodišnje tradicionalne nagrade ‘Hrvoje Mateljić’ za najbolje gospodarske radove proizvedene u prethodnoj godini, koje poslovni tjednik Lider dodjeljuje već devetu godinu zaredom.

11.12.2018.

Programsko vijeće HRT-a nije dalo pozitivno mišljenje Programu rada HRT-a za 2019.

Programsko vijeće HRT-a na sjednici u petak nije dalo pozitivno mišljenje na Program rada HRT-a za 2019. te je od rukovodstva javne radiotelevizije zatražilo i ponovno slanje ispravnog i dopunjenog izvješća o ostvarenju ciljeva i obveza ugovora Hrvatske radiotelevizije s Vladom za prvo polugodište ove godine.

08.12.2018.

Nagrada HDP-a "Janko Polić Kamov" uručena Igoru Mandiću

Književna nagrada Hrvatskoga društva pisaca (HDP) za najbolju knjigu godine Janko Polić Kamov uručena je u četvrtak novinaru, uredniku i književniku Igoru Mandiću za knjigu autobiografske proze "Predsmrtni dnevnik".

06.12.2018.

HND najoštrije osuđuje pokušaj zastrašivanja novinarke Slobodne Dalmacije Andree Topić

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje pokušaj zastrašivanja novinarke Slobodne Dalmacije Andree Topić, kojoj su prošli ponedjeljak navečer na osobnom automobilu parkiranom u Splitu nedaleko od stana probušene gume, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

06.12.2018.

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2018. godini

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

05.12.2018.

Javna rasprava o nacrtu Kodeksa za senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu

Članovi i članice HND-a pozvani su da daju svoj doprinos u izradi nacrta Kodeksa s ciljem zajedničke izrade što kvalitetnijih smjernica za senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu.

05.12.2018.