Aktualno

Aktualno - vijesti

test

test

30.01.2019.

HRT i Hrvatska udruga radijskih nakladnika potpisali sporazum o razmjeni programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURIN) potpisali su u utorak sporazum o suradnji kojim se uređuje ustupanje emisija informativnog programa Hrvatskog radija lokalnim radijskim postajama, članicama HURIN-a, kao i ustupanje njihovih vijesti Hrvatskom radiju.

30.01.2019.

Novogodišnji prijem za novinare gradonačelnika Bandića i predsjednika Skupštine Mikulića

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić priredili su u ponedjeljak navečer u palači Dverce novogodišnji prijem za novinare, na kojem su im zahvalili na profesionalnom i objektivnom informiranju te im poželjeli još bolju suradnju u 2019.

29.01.2019.

Revizija: Novinarstvo u sudnici

Je li novinarstvo u Hrvatskoj pod novim valom pritiska i jesu li sudske presude, izrečene u posljednje vrijeme, novi vid pritiska na slobodu novinarstva u toj zemlji, tema je emisije Revizija Al Jazeere Balkans autora Roberta Zubera. 

29.01.2019.

HND najoštrije osuđuje teški verbalni napad Živog zida na novinarku Željku Godeč

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje teški verbalni napad stranke Živi zid na novinarku Jutarnjeg lista Željku Godeč, objavljen na Facebook stranici te stranke. Objava Živog zida i komentari ispod nje predstavljaju poziv na linč novinarke zbog njezinog novinarskog rada.

27.01.2019.

Novinarske udruge u Srbiji traže više poštovanja dužnosnika i vlasti prema novinarima

Neovisne udruge novinara Srbije (NUNS) i Vojvodine (NDNV) osudile su nove slučajeve „bahatog odnosa državnih dužnosnika“ prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije, te upozorile na pritiske i omalovažavanja novinara u zadnje dvije godine.

26.01.2019.

Kongres AIPS-a: Značajna uloga novinara u promicanju olimpijskih vrijedosti

U Lausannei je održan Svjetski kongres AIPS-a - medjunarodnog udruženja sportskih novinara na kojem je sudjelovalo gotovo 200 predstavnika iz 97 zemalja.

 

25.01.2019.

HND osuđuje sramotan ispad izbornika Červara

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje uvrede izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara upućene novinaru Jutarnjeg lista Draženu Krušelju, kojeg je jučer verbalno napao u programu RTL televizije nakon utakmice s Francuskom.

 

24.01.2019.

HND Odboru za medije: Pozovite upravu HRT-a da povuče sve tužbe protiv medija i novinara

U srijedu su na sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, koji je raspravljao o tužbama što ih je Hrvatska radiotelevizija podigla protiv tridesetak medija i novinara, govorili i predsjednik te potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i Denis Romac. U svom obraćanju Odboru apelirali su na njegove članove da od vodstva HRT-a zatraže povlačenje svih tužbi.

24.01.2019.

HRT treba povući tužbe protiv novinara, medija i HND-a

Popriličan je presedan da je jedna stručna organizacija dobila tužbu od nacionalne medijske kuće i da novce poreznih obveznika koristi kako bi išla u pojedinačne tužbe protiv svojih novinara, medija i stručnog udruženja, što bih nazvao silejdžijskim postupkom, kazao je Bojan Glavašević na tematskoj raspravi o HRT-ovim tužbama  protiv novinara, HND-a i drugih medija održanoj na saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije, koji je donio zaključak da suprostavljene strane spor rješe mirnim putem. 

23.01.2019.