Aktualno

Aktualno - vijesti

Dan HRT-a: Nagrade "Ivan Šibl" Jasmini Božinovski Živalj i Sanji Rabuzin Pavić

Dan HRT-a obilježen je u subotu svečanom dodjelom nagrada HRT-a među kojima su najprestižnije za životno djelo ''Ivan Šibl'' za televiziju i radio dodijeljene Jasmini Božinovski Živalj i Sanji Rabuzin Pavić, a godišnju nagradu ''Joško Martinović'' za najbolju TV reportažu dobila je Ruža Ištuk.

15.05.2021.

IJ4EU fond daje 1,1 milijun eura bespovratnih sredstava za istraživačko novinarstvo

Fond za istraživačko novinarstvo za Europu vratio se - veći, bolji i uz dodatnu pomoć za slobodne novinare. Prvi poziv otvara se u lipnju 2021.

13.05.2021.

HND i SNH: Za opstanak STA, podrška slovenskim kolegicama i kolegama

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) solidarno stoje uz kolegice i kolege iz susjedne Slovenije, gdje se javna i neovisna tiskovna agencija STA nalazi pod rastućim političkim i financijskim pritiskom. 

11.05.2021.

Panel "Lokalni mediji građanima, a ne šerifima": Povećati sredstva i jačati Fond za pluralizam medija

-Lokalni mediji su od izuzetne važnosti i treba uspostaviti transparentan i održiv način njihova financiranja, koji bi im omogućio neovisnost u profesionalnom smislu i svakom drugom od lokalne politike i moćnika , složili su se sudionici danas održanog panela u okviru kampanje "Lokalni mediji građanima, a ne šerifima" u Novinarskom domu, u organizaciji Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva.

10.05.2021.

Anketa o lokalnim medijima: Pročitajte odgovor platforme Možemo!

U okviru kampanje „Lokalni mediji građanima, ne šerifima“, HND i SNH provode anketu među političkim strankama, platformama i nezavisnim kandidatima koji se natječu na predstojećim lokalnim izborima na temu funkcioniranja lokalnih medija. U nastavku donosimo odgovore platforme Možemo.

10.05.2021.

HSZN: Nikola Lipovac novinar godine, Robert Valai dobitnik nagrade za životno djelo

Nikola Lipovac iz Jutarnjeg lista novinar je godine u izboru Hrvatskoga zbora sportskih novinara (HZSN), a fotoreporter Robert Valai dobitnik je nagrade za životno djelo, priopćili su Iz Hrvatskog zbora sportskih novinara. 

09.05.2021.

Anketa o lokalnim medijima: Pročitajte odgovor Mosta

U okviru kampanje „Lokalni mediji građanima, ne šerifima“, HND i SNH provode anketu među političkim strankama, platformama i nezavisnim kandidatima koji se natječu na predstojećim lokalnim izborima na temu funkcioniranja lokalnih medija. U nastavku donosimo odgovore Mosta.

08.05.2021.

Anketa o lokalnim medijima: Pročitajte odgovor Stranke rada i solidarnosti

U okviru kampanje „Lokalni mediji građanima, ne šerifima“, HND i SNH provode anketu među političkim strankama, platformama i nezavisnim kandidatima koji se natječu na predstojećim lokalnim izborima na temu funkcioniranja lokalnih medija. U nastavku donosimo odgovore Stranke rada i solidarnosti.

07.05.2021.

Ogranak HND-a na HTV-u i SNH: Nismo Yutel, obratite se Kazimiru Bačiću!

Novinarke i novinari, radnici i radnice na Hrvatskoj radioteleviziji, pošteno i odgovorno rade svoj posao. Većina je potplaćena, s plaćom nižom od hrvatskog prosjeka. Nisu odgovorni za uređivačku politiku ljudi koji su mahom postavljeni u dogovoru s vladajućim strukturama. Niti su odgovorni za odnos mnogih vlada, uključujući onu na čelu koje je bio sadašnji predsjednik Zoran Milanović, koje nisu osigurale zakonski okvir za jačanje i neovisnost javnog servisa. Odgovorni smo, međutim, za to da pošteno, istinito i objektivno informiramo javnost.

 

06.05.2021.

Anketa o lokalnim medijima: Pročitajte odgovore HDZ-a

U okviru kampanje „Lokalni mediji građanima, ne šerifima“, HND i SNH provode anketu među političkim strankama, platformama i nezavisnim kandidatima koji se natječu na predstojećim lokalnim izborima na temu funkcioniranja lokalnih medija. U nastavku donosimo odgovore HDZ-a.

06.05.2021.